17:39:19 22.08.2019
 
Stiri

Candidatul Republicii Moldova la Premiul Nobel pentru Pace va ÎNOTA 30 de kilometri pe râul Nistru pentru a atrage atenția că drepturile copilului trebuie respectate

Social 22.07.2019 12:39 Vizualizări608 Autor: Ziarul National
Candidatul Republicii Moldova la Premiul Nobel pentru Pace va ÎNOTA 30 de kilometri pe râul Nistru pentru a atrage atenția că drepturile copilului trebuie respectate

Ion Lazarenco Tiron, candidatul Republicii Moldova la Premiul Nobel pentru Pace, va înota, pe 25 iulie curent, 30 de kilometri pe râul Nistru, pentru a marca cea de-a 30-a aniversare a Convenției ONU privind Drepturile Copilului.

Acțiunea este organizată de către UNICEF pentru a sensibiliza publicul larg cu privire la importanța respectării drepturilor copilului prevăzute de această Convenție a ONU.

Convenția ONU a fost adoptată pe 20 noiembrie 1989, iar Republica Moldova a aderat la aceasta în 1993, după ratificarea de către Parlament. Autoritățile naționale s-au angajat, astfel, să depună eforturi comune pentru ca drepturile tuturor copiilor să fie respectate, cum ar fi accesul la educație, sănătate, dreptul la familie și un mediu fără violență, supraviețuire, precum și dreptul la opinie și liberă exprimare.

Ion Lazarenco este unul dintre puținii oameni de pe glob care a reuși să traverseze înot din prima încercare cele șapte strâmtori, numite și provocări ale Oceanului: Canalul Mânecii, Strâmtoarea Gibraltar, Canalul de Nord, Canalul Catalina, Canalul Molokai, Canalul Tsugaru și Strâmtoarea Cook.

Lazarenco a fost declarat Omul Anului 2018 de către Asociația Mondială a Înotătorilor de Ape Deschise, iar la începutul anului curent a fost declarat candidat oficial al Republicii Moldova la Premiul Nobel pentru Pace.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.08.2019 09:07 Ziarul National După „Alianța Kozak” vine „Planul Koz...

16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

12.08.2019 09:29 Nicolae Negru Unirea care ne „dezbină” și kozacioku...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md