20:35:32 15.11.2019
 
Stiri

Când vom trăi bine în R. Moldova. Răspunsul oferit de premierul Pavel Filip la Strășeni

Social 19.10.2018 15:00 Vizualizări1309 Autor: Ziarul National
Când vom trăi bine în R. Moldova. Răspunsul oferit de premierul Pavel Filip la Strășeni

„Vizitele în teritoriu scot la iveală mai multe probleme, care sunt caracteristice pentru mai multe localități din țară. Noi le cunoaștem bine. Un lucru însă vreau să vă spun: atunci când vom înceta să ne revoltăm că nu vine nimeni să ne rezolve problemele, când nu vom aștepta soluții de la Moscova sau Bruxelles, dar o să ne suflecăm mânecile și o să muncim, atunci vom trăi bine în Moldova”, a declarat astăzi la Strășeni premierul Pavel Filip, în cadrul ședinței Guvernului în teritoriu.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, Filip le-a vorbit localnicilor despre subiectele care sunt discutate aprins în societate: plecarea oamenilor peste hotare, frauda bancară, lipsa medicilor și profesorilor la sate. „Vrem ca oamenii să aibă o atitudine corectă față de acest Guvern. Suntem gata să răspundem pentru ce am preluat, dar și ce am reușit să facem până acum”.

Acesta s-a referit și la reforma pensiilor: „Cunoaștem că pensiile sunt încă mici. Noi nu am spus că vom dubla sau tripla pensiile, noi am spus că vom înlătură o nedreptate și am făcut acest lucru. Pensia medie a crescut cu 22% și pentru prima dată a depășit minimul de existență”.

Vorbind despre plecarea oamenilor peste hotare, premierul a specificat că „nu prin vorbe, dar prin fapte oamenii pot fi convinși să rămână acasă”.

„Pentru aceasta Guvernul a lansat o serie de programe sociale: „Prima Casă”, PARE 1+1”, „Start pentru tineri”, dar și alocarea în acest an a 45 de milioane de lei pentru tineri și femeile care inițiază afaceri în agricultură. De asemenea, au fost majorate indemnizațiile pentru tinerii pedagogi de la 45 mii de lei la 120 mii lei, în primii trei ani de activitate, și a fost aprobată reforma asistenței medicale primare, care va oferi medicilor de familie posibilitatea de avea liberă practică”, a adăugat oficialul.

Reprezentanții autorităților locale au abordat mai multe probleme pe care le întâmpină – dificultăți în comercializarea produselor agricole, lipsa mijloacelor pentru reabilitarea drumurilor locale și pentru dotarea localităților cu apă și canalizare, alimentația copiilor în școli, precum și deficiențe în gestionarea deșeurilor solide. Toate problemele abordate au fost notate și urmează să fie sistematizate, pentru identificarea soluțiilor.

Tot astăzi, premierul a discutat și cu oamenii de afaceri din raion despre necesitățile pe care le au și ce ar trebui să întreprindă în continuare Guvernul pentru a facilita activitatea businessului.Șeful Guvernului a spus că și-a dorit o platformă permanentă de comunicare cu oamenii de faceri și în acest scop a fost creat Consiliul Economic pe lângă Prim-ministru. Pe această platformă au fost identificate mai multe probleme și găsite soluții. Astfel, a fost redus numărul de organe cu funcții de control, de acte permisive, a fost modificat Codului muncii și întreprinse acțiuni pentru liberalizarea pieței forței de muncă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Alexei 19.10.2018 17:10

Cînd toți vor munci nu doar guvernare, cînd nu vom fărîma și distruge drumurile, nu vom fura tavajul de pe străzi, iată cînd. Cînd fiecare din nou va face ceva pentru țara sa

Ion 19.10.2018 17:57

Vom trai bine cind criminalul vlad Plahotniuc va fi impus sa intoarca miliardul furat!

Dima 19.10.2018 17:54

Cred ca cand fiecare moldovean va deveni mai responsabil si mai educat.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.11.2019 09:13 Nicolae Negru Tătucul Dodon, Maia Sandu și iluziile...

11.11.2019 09:10 Nicolae Negru Iohannis sau Dăncilă? Riscurile turul...

08.11.2019 09:11 Nicolae Negru Furtună în ligheanul politicii de pe Bâc

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
SONDAJ // Care este soluția cea mai bună pentru R. Moldova, după demiterea Guvernului Sandu?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md