07:11:56 19.06.2024
Stiri

Când ar putea fi externat Florin Piersic. Medicii spun ca actorul ar putea trăi fără stimulatorul cardiac o perioadă

Actualitate 21.05.2024 13:14 Vizualizări1162 Autor: ZiarulNational
Când ar putea fi externat Florin Piersic. Medicii spun ca actorul ar putea trăi fără stimulatorul cardiac o perioadă


Florin Piersic ar putea fi externat, în curând. Medicii de la spitalul Foişor din Capitală, acolo unde este internat de aproape două săptămâni, spun că are o stare generală bună. Chiar şi aşa, actorul mai are de trecut prin două mari operaţii. Una de înlocuire a protezei provizorii de la genunchi cu una permanenta dar şi o nouă intervenţie la inimă. Cardiologii care l-au operat la Cluj spun că Florin Piersic are nevoie de un nou stimulator cardiac.

La 12 zile de când medicii i-au montat o proteză provizorie de genunchi, de tip spacer, actorul se deplasează cu ajutorul unui cadru iar starea lui de sănătate este stabilă.

Veştile sunt bune. Evolutia e favorabilă. Într-un interval relativ scurt, în funcţie de cum vor merge toate în dinamică, să poată să ajungă acasă aşa cum dumnealui își doreşte, familia şi noi. Va fi un interval destul de scurt, cu condiția ca lucrurile să evolueze bine. Și asta nu înseamnă că în momentul în care ajunge acasă nu va mai fi monitorizat în continuare: Recuperarea ortopedică, procesul infecţios care trebuie să fie rezolvat, cardiologic. Și cu siguranță această monitorizare va presupune o perioadă lungă de timp”, a declarat medicul infecționist Adrian Marinescu.

Odată ce se va recupera complet, actorul va trebui sa treaca prin alte două intervenţii chirurgicale. Prima va fi cea de înlocuire a protezei provizorii cu una definitivă, astfel încât să meargă singur din nou. Apoi, va avea nevoie de un nou stimulator cardiac după ce, acum două sătămâni, medicii din Cluj i l-au scos tot din cauza infecţiei.

Marele actor este în perioada de recuperare şi de mai multe zile face kinetoterapie. În urmă cu 6 zile a fost mutat de la terapie intensivă într o secţie a spitalului Foişor. Tot atunci a transmis şi primul mesaj. „Sunt bine. Asta este cel mai important. Bine în sensul în care sunt sănătos şi dumneavoastră vă doresc la fel. Vă mulţumesc că m-aţi sunat. Vă mulţumesc şi vă doresc tot ceea ce îmi doresc mie”.

În vârstă de 88 de ani, actorul Florin Piersic a trecut în ultima lună prin patru spitale, două la Cluj şi două la Bucureşti, din cauza unei infecţii generalizate


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md