07:12:46 01.07.2025
Stiri

Campionat Gastronomic: Lista instituțiilor de învățământ care pregătesc cei mai iscusiți bucătari și cofetari din R. Moldova

Actualitate 15.05.2023 10:14 Vizualizări1035
Campionat Gastronomic: Lista instituțiilor de învățământ care pregătesc cei mai iscusiți bucătari și cofetari din R. Moldova

Peste 100 de tineri din 18 instituții de învățământ profesional tehnic au participat la cea de-a VII-a ediție a Campionatului Național Gastronomic pentru Juniori 2023, desfășurat la finele săptămânii trecute în Școala Profesională nr.2 din Chișinău.

Evenimentul a adunat elevi cu vârste cuprinse între 16 - 20 de ani, pasionați de arta gastronomică, care s-au întrecut în tehnici de gătit.

Programul concursului a inclus mai multe probe: Tema de acasă „Bucătăria tradițională locală”, la care participanții au avut de pregătit bucate specifice zonei din care vin, proba „Cutia Magică”, proba individuală pentru cofetari și brutari, dar și proba „Școala Anului”.

Premianții Campionatului Național Gastronomic pentru Juniori 2023:

Proba Tema de acasă „Bucătăria tradițională locală”:

1. Medalia de Aur – Instituția Publică Școala Profesională din Soroca;

2. Medalia de Argint - Instituția Publică Școala Profesională nr. 2 din Chișinău;

3. Medalia de Bronz – Instituția Publică Centrul de Excelență în Servicii și Prelucrarea Alimentelor din Bălți;

4. Mențiune – Colegiul Național de Comerț al ASEM;

5. Mențiune – Colegiul Cooperatist din Moldova.

Proba „Cutia Magică”:

1. Medalia de Aur – Instituția Publică Școala Profesională nr. 2 din Chișinău;

2. Medalia de Argint - Instituția Publică Centrul de Excelență în Servicii și Prelucrarea Alimentelor din Bălți;

3. Medalia de Bronz – Instituția Publică Școala Profesională din Bubuieci, Chișinău;

4. Mențiune – Instituția Publică Școala Profesională nr. 5 din Chișinău;

Proba individuală brutari:

1. Medalia de Aur – Ionela Calmațui, Instituția Publică Școala Profesională nr. 2 din Chișinău;

2. Medalia de Argint – Patricia Zosim, Instituția Publică Școala Profesională nr. 5 din Chișinău;

3. Medalia de Bronz – Diana Chiosa, Instituția Publică Școala Profesională nr. 1 din Cahul;

4. Mențiune – Alexandrina Ravlo, Colegiul Național de Comerț al ASEM.


Proba individuală cofetari:

1. Medalia de Aur – Mihaela Bolboceanu, Colegiul Cooperatist din Moldova;

2. Medalia de Argint – Cristina Nacladî, Instituția Publică Centrul de Excelență în Servicii și Prelucrarea Alimentelor din Bălți;

3. Medalia de Bronz – Adriana Pavel, Instituția Publică Școala Profesională nr. 2 din Chișinău;

4. Mențiune – Valentina Cezar, Instituția Publică Școala Profesională nr. 5 din Chișinău.

Proba „Școala Anului”:

1. Medalia de Aur – Instituția Publică Școala Profesională nr. 2 din Chișinău;

2. Medalia de Argint - Instituția Publică Centrul de Excelență în Servicii și Prelucrarea Alimentelor din Bălți;

3. Medalia de Bronz – Instituția Publică Școala Profesională din Bubuieci, Chișinău;

4. Mențiune – Instituția Publică Școala Profesională din Soroca.

Concursul are drept scop promovarea și susținerea instituțiilor de învățământ profesional tehnic, a meseriilor de bucătar, cofetar și brutar, cultivarea culturii artei culinare, precum și promovarea elementelor tradiționale din domeniul gastronomic specifice fiecărei zone din Republica Moldova.

Autor:
Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.05.2025 13:06 ZiarulNational Mihai Gribincea // Moscova rescrie is...

30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

Sondaj
Ce scenariu pare mai realist?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte