06:04:34 08.12.2021
Stiri

CAMPANIE inițiată de „Promo-LEX” în sprijinul lui Adrian Glijin, cetățeanul RĂPIT acum un an de către separatiștii transnistrieni: „Arătați-l VIU”

Actualitate 28.10.2021 14:44 Vizualizări667 Autor: Ziarul National
CAMPANIE inițiată de „Promo-LEX” în sprijinul lui Adrian Glijin, cetățeanul RĂPIT acum un an de către separatiștii transnistrieni: „Arătați-l VIU” Promo-LEX


Asociația „Promo-LEX” a lansat astăzi campania „Arătați-l viu”, în sprijinul lui Adrian Glijin, cetățean al R. Moldova, care a fost răpit de către structurile separatiste de la Tiraspol pe 7 octombrie 2020 și familia sa nu mai știe nimic despre el de mai bine de un an.

Adrian a fost răpit de cinci persoane necunoscute și mascate de pe un câmp din apropierea localității Cuzmin, raionul Camenca, în Zona de Securitate din stânga Nistrului.

Familia lui a fost informată că Adrian e acuzat de „trădare de patrie” și este în custodia așa-numitului serviciu de securitate din Tiraspol. Ulterior, aceste structuri au percheziționat domiciliul mamei și al soției acestuia, au confiscat bunuri personale și au vandalizat mijlocul de transport ce aparține familiei Glijin.

La momentul actual, familia lui Adrian nu cunoaște nici măcar dacă el este în viață, deoarece de mai bine de 12 luni nu au acces la el și nu le sunt clare acuzațiile.

Așa-zisa administrație de la Tiraspol refuză să admită solicitările rudelor cu privire la întrevederea cu Adrian, accesul unui medic independent, dar și accesul la materialele cauzei.

Avocații din cadrul Asociației „Promo-LEX” au expediat o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului în care au invocat toate abuzurile la care a fost și este supus Adrian, dar și familia acestuia.

„Campania online vine în susținerea familiei Glijin, dar și să determine autoritățile să fie mai active în eliberarea acestuia din detenție ilegală. Este o primă campanie de acest gen din R. Moldova, determinată de gravitatea situației. Astfel, pe lângă certitudinea că Adrian s-ar afla în condiții inumane din momentul detenției, sunt necesare probe care ar face lumină asupra stării fizice și emoționale a lui Adrian Glijin. Campania online este una simplă și solicită solidarizarea noastră prin sporirea gradului de conștientizare a fenomenului și distribuirea mesajului. Sperăm că o susținere masivă a apelului va determina decidenții să insiste asupra unor întrevederi imediate cu Adrian, acordarea asistenței medicale și psihologice necesare”, a menționat avocatul Vadim Vieru de la „Promo-LEX”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un pas inedit, corec...

03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioase acțiunile CEC și ale justiției în cazul alegerilor locale noi de la Bălți: excluderea din cursă a candidatului Partidului „Șor”, Marina Tauber, și organizarea turului doi de scrutin pe 19 decembrie cu următorii doi candidați?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md