Bucătarul Prințesei Diana face dezvăluiri din viața acesteia


Era supranumită „prințesa inimilor”, iar pentru Darren McGrady, chef-ul de la Palatul Kensington, a fost o șefă perfectă. Bucătarul își amintește cu drag de „cei mai frumoși ani ai săi”, petrecuți alături de prințesă, într-o carte de bucate în care amintirile sunt cele care condimentează rețetele.
Darren McGrady a lucrat timp de 11 ani pentru prințesa Elisabeta a II-a, în palatul Buckingham, înainte ca Prințesa Diana să-l cheme la Kensington, unde ea locuia alături de Prințul Harry și Prințul William, după divorțul de Prințul Charles. Potrivit foodstory.ro, pentru bucătar aceștia au fost cei mai frumoși ani, motiv pentru care s-a hotărât să scrie o carte cu rețetele preferate ale Dianei.
Spre deosebire de ceilalți membri ai familiei regale, Prințesa Diana era foarte apropiată de angajații ei. Dacă nu avea invitați la masă, ea venea și mânca în bucătărie, în timp ce stătea la povești cu aceștia. Bucătarul își amintește și o scenă în care Diana a dat fuga la bucătarie ca să-l roage să-i facă o cafea. Văzându-l ocupat însă, aceasta i-a spus să stea liniștit că-și face singură, ba chiar l-a întrebat dacă nu vrea și el una.
Printesa a și înlocuit mesele mari, festive, cu mese de numai 10 locuri, astfel încât să poată sta de vorba cu toată lumea.
Chiar dacă era anti-talent la gătit, Prințesa Diana aprecia mâncarea bună. După ce s-a tratat de bulimie, aceasta a început să mănânce foarte sănătos și a urmat o dietă slabă în grăsimi.
Cu toate acestea, dulciurile erau plăcerile la care renunța cu greu. Îi plăcea la nebunie budinca făcută de Darren McGrady, un desert tradițional britanic situat între budinca de pâine și creme brulee.
Supa de sparanghel cu mărar, sufleuri cu praline înghețate, ouă Drumkilbo - cartea Eating Royally conține peste 100 rețete pe care bucătarul le-a făcut de-a lungul anilor pentru familia regală.











































































