20:42:00 26.02.2020
 
Stiri

BNM respinge ACUZAȚIILE lansate de avocatul britanic al lui Ilan Șor: „Toate actele primite de la „Kroll” și „Steptoe & Johnson” au fost transmise Procuraturii Anticorupție”

Anticorupție 01.08.2018 09:30 Vizualizări1927 Autor: Ziarul National
BNM respinge ACUZAȚIILE lansate de avocatul britanic al lui Ilan Șor: „Toate actele primite de la „Kroll” și „Steptoe & Johnson” au fost transmise Procuraturii Anticorupție”


„Banca Națională a Moldovei (BNM) se disociază totalmente de declarații politice, fiind angajată într-un proces amplu de curățare a sistemului bancar și nu admite niciun fel de presiune, menținând în continuare poziția sa de instituție independentă care activează în interesul public”, se arată într-un comunicat al băncii centrale, după ce avocații lui Ilan Șor au afirmat că rapoartele „Kroll 1” și „Kroll 2” s-ar baza doar pe supoziții.

BNM arată că, după frauda bancară ce a dus la falimentarea Băncii de Economii a Moldovei, „Bancii Sociale” și „Unibank”, a fost pornit un șir de reforme, inclusiv prin adoptarea unor legi noi, cu scopul de a întări sectorul bancar în beneficiul cetățenilor.

„BNM precizează că, în cursul investigației efectuate de consorțiul internațional „Kroll” și „Steptoe & Johnson”, a oferit acestuia, dar și organelor de anchetă din R. Moldova toate informațiile de care a dispus cu privire la frauda bancară. Toate actele primite de la „Kroll” și „Steptoe & Johnson” au fost transmise Procuraturii Anticorupție”, precizează BNM.

Mai mult, reprezentanții băncii centrale punctează că cei de la compania „Kroll” și-au fundamentat concluziile pe baza dovezilor documentare, factuale și independente obținute din documentația furnizată de BNM, băncile în proces de lichidare și autoritățile de reglementare din străinătate.

„În baza constatărilor proprii rezultate din activitatea de supraveghere, BNM a stabilit fapte care au constituit încălcări ale disciplinei bancare și a aplicat măsurile și sancțiunile prevăzute de legea bancară. Lichidatorii desemnați de BNM au formulat acțiuni în justiție și la sesizarea acestora au fost intentate multiple cauze penale”, conchide BNM.

Menționăm că avocatul britanic James Ramsden, unul dintre apărătorii lui Ilan Șor, este convins că rapoartele „Kroll 1” și „Kroll 2”, în care figurează numele primarului de Orhei, dar și ale companiilor afiliate acestuia, „se bazează pe presupuneri”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

timofei 01.08.2018 10:01

daca miliardul a fost furat exact prin schema spalarii banilor rusesti si in aceeasi perioada, este limpede ca Veaceslav Platon a fost capul schemei!

realist 01.08.2018 15:56

Sor macar partea lui de miliard o cheltuie pentru cetatenii din Orhei. Dar Filat si Platon ca doi mudaci stau cu banii in conturi si asteapta sa iasa la libertate

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.02.2020 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // 100 de zile cu Guver...

21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md