18:01:07 25.04.2019
 
Stiri

BNM, noi INFORMAȚII despre mersul anchetei „Kroll”. Când urmează să fie făcut PUBLIC raportul

Economie 23.06.2017 15:00 Vizualizări2592 Autor: Ziarul National
BNM, noi INFORMAȚII despre mersul anchetei „Kroll”. Când urmează să fie făcut PUBLIC raportul

Banca Națională a Moldovei (BNM) nu a primit, deocamdată, raportul final al companiei „Kroll”, deoarece ancheta este încă în desfășurare. Cu toate acestea, cei de la BNM susțin că vor demara discuții cu reprezentanţii „Kroll” pentru a „evalua oportunitatea de a publica rezultatele anchetei și ridica restricțiile inerente de confidențialitate”.

„Companiile Kroll și Steptoe & Johnson au prezentat, în aprilie 2017, un proiect de strategie pentru a iniția acțiuni în justiție în multiple jurisdicții în vederea obținerii în continuare a informațiilor și recuperării activelor care au fost delapidate.

În prezent, strategia este în curs de revizuire la autoritățile de resort din R. Moldova și implementarea acesteia se preconizează în scurt timp. Validarea strategiei este planificată în iulie 2017, după următoarea rundă de consultări cu experții Kroll și Steptoe & Johnson care vor efectua o misiune la Chișinău”, se arată într-un comunicat de presă al BNM.

Potrivit Băncii centrale a Moldovei, este foarte important să fie păstrată confidențialitatea rezultatelor investigației și a acțiunilor în justiție pentru a spori oportunitățile de recuperare a fondurilor delapidate.

„Pe lângă inițierea etapei de recuperare a activelor, investigația și analiza suplementară a fraudei va continua pentru a sprijini procedurile juridice în curs de desfășurare și pentru a obține cât mai multă claritate și probe despre beneficiarii fraudei. La această dată, BNM nu a primit încă un raport final al anchetei „Kroll”, care este în desfășurare. La recepționarea raportului, BNM se va angaja în discuții cu compania „Kroll” pentru a evalua oportunitatea de a publica rezultatele anchetei și ridica restricțiile inerente de confidențialitate. Între timp, compania Kroll va continua să prezinte, în mod regulat, note informative BNM. La rândul său, BNM va informa publicul despre progresul anchetei internaționale și procesul de recuperare a banilor delapidați”, se mai arată în comunicat.

Menționăm că, în aprilie curent, BNM a primit cea de-a patra notă informativă despre progresul înregistrat de compania „Kroll” în investigarea fraudei de proporții din sectorul bancar al R. Moldova.

Potrivit BNM, până atunci fusese descoperită urma a 600 de milioane de dolari sustrase de la acele trei bănci și transferate în diferite state, iar recuperarea acestora poate dura și doi ani. „Kroll” a descoperit că în frauda bancară au fost implicate 75 de companii din R. Moldova care au acționat concertat și care aveau legătură cu Ilan Șor.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Serafima 23.06.2017 16:44

Este adevarat că cetățenii RM doresc publicarea Raportului Kroll2 e și normal nu? Fiindca cetațenii sunt dezamagiți furați de alde Filat Shor etc, intelegem ca furtul miliardului este un caz mai special și necesita timp și atenție, dar ca oamenii sa doarma linistiți cel mai bine e sa fie gasiti tot cei implicati in aceast caz sa fie inchiși, iar banii sa fie cit mai repede recuperați!

Realist 23.06.2017 17:54

primul raport a fost public, si nu la citit nimeni. Unii nici nu stiu ca in Kroll se vorbeste si despre Gacichevici, Sagaidac, Gofman. Bine ca stiu toti de Filat si Platon!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2019 09:12 Nicolae Negru Președintele Zelenski, coborârea acto...

19.04.2019 09:16 Nicolae Negru „ACUM” va înlocui PSRM, Plahotniuc aș...

18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md