02:12:21 27.02.2024
Stiri

BILANȚ // DRRM, contribuție semnificativă pentru educația din Republica Moldova: Echipamente IT, reparații în clase, cărți sau rechizite

Actualitate 08.12.2023 17:44 Vizualizări1513 Autor: Ziarul National
BILANȚ // DRRM, contribuție semnificativă pentru educația din Republica Moldova: Echipamente IT, reparații în clase, cărți sau rechizite DRRM


Departamentul pentru Relația cu R. Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României a avut și pe parcursul anului 2023 o contribuție semnificativă în ceea ce privește asigurarea unei educații de calitate, la standarde europene, pentru elevii și studenții din Republica Moldova.

Proiectele realizate de DRRM au fost discutate astăzi de către secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Adrian Dupu, și ministrul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, Dan Perciun.

Printre acestea se numără acordarea de pachete de cărți și rechizite pentru 10 000 de elevi din 56 de școli din Republica Moldova, dotarea cu echipamente IT a 70 de unități de învățământ din Republica Moldova, iar șapte universități de stat din Chișinău au beneficiat de finanțare pentru proiecte educaționale de infrastructură și modernizare.

Totodată, 78 de olimpici la disciplinele Limba română și Istorie din Republica Moldova au fost recompensați de DRRM.

Un comunicat de presă al DRRM arată că cei doi oficiali au discutat și despre viitoare acțiuni și oportunități de colaborare în folosul elevilor, studenților, profesorilor din R. Moldova.

„La anul viitor vor fi și mai multe proiecte!”, a anunțat secretarul de stat Adrian Dupu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md