14:26:46 23.05.2024
Stiri

Biden știe mai bine decât Putin ce se face în Rusia?

Actualitate 24.03.2024 10:20 Vizualizări1601 Autor: Ziarul National
Biden știe mai bine decât Putin ce se face în Rusia?


Trustia, elegii politikoase

Când Biden a avertizat înainte de 8 martie că ISIS-K pregătește un atac terorist în Rusia și i-a îndemnat pe cetățenii americani fie să părăsească această țară, fie să nu frecventeze localuri unde se adună multă lume, inclusiv sălile de concert, Putin, în loc să spună mulțumesc pentru informație, a reacționat deloc politicos, acuzând SUA că ar vrea să-i sperie, să-i „destabilizeze” pe ruși să nu meargă la alegerile prezidențiale, că e vorba de o „provocație” și de „șantaj” din partea americanilor.

Atribuindu-le omologilor săi reflexele condiționate ce i-au fost cultivate la școala KGB, lui Putin nu i-a trecut prin cap că nu toți sunt ca el, kaghebiști, nu toți au interesul să amenințe sau să șantajeze pe cineva, că unii oameni chiar vor să preîntâmpine un rău.

Și nici să se îndoiască de veridicitatea informației nu era cazul, după ce CIA a aflat despre iminența invaziei ruse în Ucraina înainte ca Putin să fi luat această decizie, când el doar se gândea să înceapă sau nu războiul antiucrainean, concentrându-și trupele la granița de vest și în Belarus.

De altfel, nici Zelenski nu îl crezuse atunci pe Biden, dar din alte motive: el nu își imagina că Putin e capabil de orice crimă, numai să-și vadă numele în manualele de istorie. (Și se pare că a reușit, numele său este citat deseori alături de Hitler și este dat în căutare de Tribunalul Penal Internațional de la Haga pentru crime de război.)

Azi ne convingem o dată în plus că CIA știe mai bine decât FSB și GRU ce se face în Rusia și asta ar trebui să-i dea de gândit lui Putin: fie securiștii ruși se ocupă cu altceva decât strâng informații, fie strâng informații dar nu o prezintă la Kremlin, ci la Casa Albă și, probabil, câștigă dublu.

Că Putin a arătat cu degetul spre Ucraina, spunând că teroriștii fugari erau așteptați acolo, nu ne miră deloc, e normal, e rusește, e în stil tradițional kremlinez să dai vina pe capul sănătos de ceea ce face capul bolnav sau să acuzi pe alții de ceea ce ai pus sau ai de gând să pui la cale tu însuți.

Acum stau și mă gândesc: dacă spectatorii atacați de teroriști la Crocus City Hall (denumire tradițională rusească!) au văzut că poliția întârzie, nu se grăbește să vină să-i salveze, de ce, într-adevăr, nimeni dintre ei nu a scris și nu a afișat pe o foaie de hârtie inscripția „MIR” (Pace) sau „Opriți războiul!” și câteva unități antiteroriste ar fi apărut imediat.

Al vostru anhidrid, Ion BuragaParteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md