01:26:44 27.02.2024
Stiri

Bea două lingurițe de oțet de mere pe zi și vei fi surprins de rezultate!

Actualitate 07.12.2023 07:30 Vizualizări1536 Autor: Ziarul National
Bea două lingurițe de oțet de mere pe zi și vei fi surprins de rezultate!


Doar două lingurițe de oțet pe zi pot aduce unele beneficii pentru sănătate, dar este important să fii conștient de posibilele efecte adverse și să consulți un medic înainte de a începe o astfel de rutină. Iată câteva dintre avantajele consumului moderat de oțet, potrivit WebMD:

Controlul glicemiei: Unele studii sugerează că oțetul poate ajuta la îmbunătățirea sensibilității la insulină și la reducerea nivelului glicemiei, ceea ce poate fi benefic pentru persoanele cu diabet de tip 2 sau pentru gestionarea nivelului de zahăr din sânge.

Senzația de sațietate: Consumul de oțet înainte de masă poate contribui la o senzație de sațietate instalată mai repede, ceea ce ar putea ajuta în gestionarea greutății.

Proprietăți antimicrobiene: Oțetul poate avea proprietăți antimicrobiene, ajutând la combaterea bacteriilor și a altor agenți patogeni. Totuși, acest lucru nu înlocuiește necesitatea spălării corespunzătoare a alimentelor și a igienei personale.

Digestie îmbunătățită: Se crede că oțetul poate ajuta la îmbunătățirea procesului digestiv, stimulând producția de enzime și acid gastric.

Trebuie știut că, în ciuda acestor beneficii, consumul excesiv de oțet poate avea efecte adverse, cum ar fi iritarea gâtului, a stomacului și a sistemului digestiv. De asemenea, persoanele cu probleme de sănătate, cum ar fi ulcerul sau refluxul gastroesofagian, ar trebui să evite consumul excesiv de oțet.

Dacă ești interesat să incluzi oțetul în dieta ta, este recomandat să vorbești cu un doctor pentru a evalua dacă acest obicei este potrivit pentru tine și în ce cantități ar trebui consumat.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md