03:01:58 21.07.2018
 
Stiri

Avocatul lui Traian Băsescu: „Din câte știu, va candida la alegerile parlamentare din R. Modova, dar decizia va depinde de hotărârea instanței de fond”

Politică 15.12.2017 11:58 Vizualizări2190 Autor: Ziarul National
Avocatul lui Traian Băsescu: „Din câte știu, va candida la alegerile parlamentare din R. Modova, dar decizia va depinde de hotărârea instanței de fond”
Andrei Bivol, avocatul lui Traian Băsescu

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, președinte de onoare al Partidului Unității Naționale, ar intenționa să candideze, în 2018, la alegerile parlamentare din R. Moldova.

Totuși, decizia lui Băsescu va depinde de hotărârea instanței de fond care examinează legalitatea decretului emis de președintele Igor Dodon, prin care i-a retras fostului președinte de peste Prut cetățenia R. Moldova.

„Din câte știu eu, da (va candida la parlamentarele din R. Moldova - n.r.), dar trebuie să-l întrebați pe dumnealui. Decizia sa va depinde, însă, de hotărârea instanței de fond”, a declarat astăzi Andrei Bivol, avocatul lui Traian Băsescu, după o nouă ședință de judecată în procesul intentat de fostul șef de stat, după ce i-a fost retrasă cetățenia R. Moldova.

Astăzi, instanța a cercetat probele părților în proces, iar la ședința viitoare vor fi audiate ultimele pledoarii ale avocaților lui Băsescu și Dodon.

Andrei Bivol a declarat că a prezentat judecătorilor astăzi declarațiile făcute de președintele Igor Dodon care ar demonstra că decizia de retragere a cetățeniei moldovenești lui Traian Băsescu are la bază „motive politice”.

De partea cealaltă, consilierul prezidențial Maxim Lebedinschi susține că motivul pentru care Dodon i-a retras cetățenia lui Băsescu este faptul că ultimul ar fi ascuns că era cercetat penal în România, în momentul primirii acesteia.

Andrei Bivol susține, însă, că Traian Băsescu a prezentat toate documentele solicitate de legislația națională, inclusiv cazierul judiciar al fostului președinte care nu atestă vreo calitate de suspect sau condamnat a lui Băsescu.

Amintim că Igor Dodon a semnat decretul de retragere a cetățeniei R. Moldova lui Traian Băsescu la începutul acestui an, la câteva zile după ce a fost învestit în funcția de președinte al R. Moldova. Ulterior, Dodon a transmis un mesaj pentru judecătorii care examinează litigiul legat de retragerea cetățeniei lui Băsescu, amintindu-le că președintele este cel care numește magistrații în funcție: „Judecătorii înțeleg că președintele îi numește în funcție. Protiv loma net prioma, esli net drugova loma”.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.07.2018 09:29 Nicolae Negru Oligarhia pre limba ei piere, iar Dod...

16.07.2018 09:25 Nicolae Negru Cine și de ce l-a împușcat pe Teo Țăranu

13.07.2018 09:26 Nicolae Negru Cine pune sare pe „rana” Rusiei și de...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md