01:34:42 27.02.2024
Stiri

Avertismentul șefului de Stat Major al armatei germane: În cinci ani, trebuie să fim apţi pentru război cu Rusia

Actualitate 13.02.2024 08:30 Vizualizări971 Autor: Ziarul National
Avertismentul șefului de Stat Major al armatei germane: În cinci ani, trebuie să fim apţi pentru război cu Rusia


Şeful de Stat Major al armatei germane, Carsten Breuer, consideră că este necesar ca Bundeswehr-ul (armata) în curs de modernizare de la invazia Rusiei în Ucraina, să fie „aptă de război” în cinci ani, potrivit unui interviu publicat în ediţia de duminică a ziarului conservator Die Welt, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„Pe baza diferitelor analize şi când văd ameninţarea potenţială pe care o reprezintă Rusia, pentru noi înseamnă cinci până la opt ani de pregătire”, a declarat generalul Carsten Breuer.

„Aceasta nu înseamnă că va fi un război atunci. Dar este posibil. Pentru că sunt militar, spun: în cinci ani, trebuie să fim apţi pentru război”, a insistat el.

Pentru prima dată de la sfârşitul Războiului Rece, „ne confruntăm cu posibilitatea unui război impus din exterior”, a avertizat responsabilul militar german.

Aptitudinea pentru război înseamnă ,,mult mai mult" decât capacitatea de apărare, a continuat ofiţerul superior. „Pe lângă disponibilitatea personală şi materială, este vorba şi de schimbarea necesară de mentalitate la care trebuie să ne supunem”, a explicat el.

Trebuie să existe o „schimbare de mentalitate, atât în societate, cât şi, mai ales, în Bundeswehr”, a apreciat generalul german.

În ceea ce priveşte Alianţa Atlantică, Carsten Breuer a admis, de asemenea, că ţara sa va putea pune la dispoziţie anumite capabilităţi promise mai târziu decât era planificat, fără a preciza natura lor din motive de securitate.

În cadrul noii strategii de descurajare şi apărare a Alianţei Nord-Atlantice, Germania doreşte să menţină 35.000 de soldaţi în disponibilitate pe viitor. Aceasta include o divizie a armatei complet echipată şi pregătită să intervină din 2025 şi o alta din 2027.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md