09:59:22 16.12.2019
 
Stiri

AVERTISMENTUL Maiei Sandu: Pomenile electorale sunt ILEGALE și trebuie sancționate. Apel adresat funcționarilor publici

Politică 11.09.2019 14:56 Vizualizări836 Autor: Ziarul National
AVERTISMENTUL Maiei Sandu: Pomenile electorale sunt ILEGALE și trebuie sancționate. Apel adresat funcționarilor publici

Premierul Maia Sandu a lansat astăzi un apel la adresa funcționarilor din instituțiile publice să nu utilizeze resursele administrative în campania electorală pentru alegerile locale generale.

„Noi nu o să permitem ca anumite personaje, care în trecut au folosit resursele administrative la orice nivel și au denaturat acest proces de alegeri libere, să facă acest lucru în continuare. Mesajul meu este pentru toți angajații instituțiilor publice, de la nivel central și local, pentru angajații Agenției Servicii Publice, ai „Poștei Moldovei”, „Moldtelecom” ș.a.m.d. Cu toții știm care au fost metodele Partidului Democrat aplicate prin intermediul unor angajați ai acestor instituții. Și unii dintre aceștia sunt acolo în continuare. Orice tentativă de a încălca aceste reguli, de a folosi resursa administrativă în campanie, va fi sancționată foarte dur”, a avertizat Maia Sandu.

Potrivit premierului, alegerile care se apropie vor fi „un fel de Bacalaureat” pentru actuala guvernare în ceea ce privește organizarea unui scrutin liber și corect, iar instituțiile statului trebuie să se asigure că nu vor exista încălcări.

„Se apropie alegerile locale. Noi ne-am făcut, în anul trecut, cunoscuți în toată lumea, atunci că s-au găsit personaje care au anulat rezultatele alegerilor. În continuare acest lucru este o pată pe imaginea R. Moldova. Noi trebuie să fim foarte atenți și să ne pregătim foarte bine”, a declarat prim-ministrul.

Maia Sandu a amintit că „pomenile electorale sunt ilegale și trebuie sancționate”, amintindu-i Comisiei Electorale Centrale că „are o sarcină destul de serioasă, pentru că trebuie să-și restabilească imaginea pierdută în scrutinele anterioare”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.12.2019 12:34 Ziarul National Victor Chirilă // „Politica externă e...

13.12.2019 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Eu, Filimon Boghiu…”

09.12.2019 13:40 Ziarul National Victor Chirilă // Lașitate, inconsecv...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md