00:11:15 27.02.2020
 
Stiri

AVERTISMENTUL CEC pentru toți concurenții electorali

Politică 10.10.2019 15:01 Vizualizări861 Autor: Ziarul National
AVERTISMENTUL CEC pentru toți concurenții electorali


Comisia Electorală Centrală (CEC) atenționează concurenții electorali asupra necesității respectării prevederilor legale cu privire la desfășurarea agitației electorale.

În mod special, autoritatea electorală reamentește că legislația le interzice concurenţilor electorali să implice sub orice formă persoanele care nu sunt cetăţeni ai Republicii Moldova în acţiunile de agitaţie electorală.

Totodată, nu pot fi utilizate în scop de publicitate electorală imagini ce reprezintă instituţii de stat sau autorităţi publice atât din republică, dar şi de peste hotare ori organizaţii internaţionale. Se interzice combinarea de culori şi/sau sunete care invocă simboluri naţionale ale Republicii Moldova ori ale altui stat, utilizarea materialelor în care apar personalităţi istorice ale Republicii Moldova sau de peste hotare, simbolistica unor state străine sau organizaţii internaţionale sau imaginea unor persoane oficiale străine.

„CEC atrage atenția că, în ziua alegerilor şi în ziua precedentă alegerilor, nu se admite niciun fel de agitaţie electorală. Interdicţia respectivă nu se referă la informaţiile deja plasate pe Internet şi pe afişele expuse anterior”, cităm dintr-un comunicat de presă al CEC.

Menționăm că hotărârea primei instanțe a fost menținută ieri de Curtea de Apel Chișinău, prin care candidatul Andrei Nastase a fost obligat să scoată din toate materialele sale publicitare imaginea domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt și imaginea clădirii în care se află Primăria Chișinău.

Și candidatul socialiștilor, Ion Ceban, a fost obligat de Judecătoria Chișinău să scoată panourile publicitare pe care este imprimată imaginea lui Ștefan cel Mare și Sfânt.Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.02.2020 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // 100 de zile cu Guver...

21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md