15:32:00 12.04.2024
Stiri

Avertisment pentru PRIMARII din România: „Ivan Ceban este o CONSERVĂ rusească, iar mesajele sale sunt elaborate în laboratoarele Kremlinului. Ajutați indirect să mențină controlul asupra Chișinăului”

Actualitate 14.04.2022 21:22 Vizualizări5656 Autor: Ziarul National
Avertisment pentru PRIMARII din România: „Ivan Ceban este o CONSERVĂ rusească, iar mesajele sale sunt elaborate în laboratoarele Kremlinului. Ajutați indirect să mențină controlul asupra Chișinăului” Facebook


Primarii, dar și reprezentanții autorităților publice locale din România trebuie să înțeleagă că Ivan Ceban este o „conservă rusească”, iar atunci când îl primesc în diferite instituții, îl ajută indirect să mențină controlul asupra municipiului Chișinău, a declarat în această seară președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică din Parlamentul R. Moldova, Lilian Carp, în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.

„Primarul de Constanța (Vergil Chițac) a înțeles conținutul acestei conserve rusești din fruntea Primăriei Chișinău și a refuzat înfrățirea. Chiar dacă face acest pelerinaj prin România și nu s-a lăsat mult așteptată și reacția lui de bădăran. Și-a arătat fața lui reală. (L-a jignit pe Vergil Chițac n.r.). El folosește în mod cinic România. De ce spun că e o conservă rusească? Ați văzut și declarațiile lui Vlad Batrîncea (PSRM), care a recunoscut că-l va susține pe Ceban pentru obținerea unui nou mandat. Asta chiar dacă Ceban a spus că-și face un nou partid, acel MAN… Asta demonstrează că e un proiect rusesc și o conservă rusească, căreia i se dă o față democratică. Pe această cale sper că primarii din România și autoritățile să înțeleagă că, atunci îl primesc pe Ceban în diferite instituții, au de-a face cu o conservă rusească. Și astfel ajută indirect această conservă rusească pentru a menține controlul asupra municipiului Chișinău”, a avertizat Carp.

Acesta a amintit cum s-a sucit de mai multe ori Ceban. „Să nu uităm despre schimbarea la față a lui Ceban. Când îi era convenabil, spunea că e „limba moldovenească” și sub nicio formă nu voia să recunoască că e limba română. Apoi am auzit că e deja e „limba română și punctum”, iar Chișinău este al doilea oraș românesc ca mărime. Toate aceste mesaje sunt elaborate în laboratoarele Kremlinului, pentru a atrage electoratul de dreapta. Pentru a spune că e un bun gospodar, un bun român. Dar trebuie să înțelegem că e o conservă”, a punctat Carp.

Și parlamentarul de la București, Bogdan Rodeanu, a fost surprins că Ceban l-a jignit pe edilul de Constanța, după ce acesta a refuzat înfrățirea.

„Vorbeam mai devreme despre falșii unioniști, iar acum despre falșii susținători ai cooperării moldo-române. Eu sunt deputat USR în momentul de față, dar am venit în R. Moldova în calitate de parlamentar român. În această calitate nu pot să accept tratamentul la care este expus un primar de asemenea calibru (primarul Constanței). Ce se întâmpla dacă ești refuzat sau dacă colaborarea nu decurge cum ai dori? Te întorci cu spatele și înjuri? Păi Ion Ceban nu a înjurat doar primarul acela, dar și pe toți cetățenii respectivului municipiu. El i-a înjurat pe români. Le-a arătat că, dacă nu fac cum vrea el, atunci sunteți altfel și nu se ferește să-și expună public părerea. Asta nu e esența unei colaborări. Parteneriatul nu se face la nivel de oficialități cu asemenea vorbe. Aici nu e vorba de lipsă de diplomație. Aici vedem școala sovietică de manipulare, ca în manualul de agresiune hibridă. Din punctul meu de vedere, Ceban s-a discreditat nu doar public, dar și politic. El s-a transformat într-un zombi politic”, a conchis Rodeanu.

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a anulat „înfrățirea” cu primarul prorus al Chișinăului, Ion Ceban, la câteva ore după ce a anunțat evenimentul, spunând că s-a atribuit o „semnificație politică” semnării acordului.

De partea cealaltă, Ion Ceban a răspuns cu jigniri la adresa lui Vergil Chițac. „Amiralul a capitulat sub presiuni și frustrări personale! Este o vorbă la moldoveni „singur cânt, singur dansez”, așa și în cazul lui. El a anunțat, el a renunțat. De Paște, ouăle se vopsesc dacă ele există, dle amiral”, a scris Ceban pe Facebook.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

05.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica penală sau ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md