21:30:35 02.12.2020
 
Stiri

AUDIO // Un șef din Transnistria povestește cum s-au fraudat alegerile din 2016 și 2019 de pe malul drept al Nistrului: „Eram o echipă întreagă. Fiecare a avut sarcina lui. Unul era responsabil de autobuze, altul de finanțe...”

Actualitate 22.10.2020 11:29 Vizualizări1144 Autor: Ziarul National
AUDIO // Un șef din Transnistria povestește cum s-au fraudat alegerile din 2016 și 2019 de pe malul drept al Nistrului: „Eram o echipă întreagă. Fiecare a avut sarcina lui. Unul era responsabil de autobuze, altul de finanțe...”


Riscul manipulării votului alegătorilor din stânga Nistrului se menține și la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, având în vedere practica de la scrutinele electorale din 2016 și 2019.

Reporterii de la „Jurnal TV” au sondat terenul, pentru a vedea ce metodă de transportare a alegătorilor din regiunea transnistreană va fi utilizată la alegerile din 1 noiembrie 2020.

Surse demne de încredere au comunicat „Jurnal TV” numele responsabilului transnistrean care a coordonat o aripă a schemei de transportare organizată a alegătorilor din stânga Nistrului la secțiile de votare din dreapta Nistrului la alegerile prezidențiale din 2016 și la cele parlamentare din 2019. Este vorba de Serghei Rozenberg, adjunct al președintelui consiliului deputaților poporului din Grigoriopol. El a fost responsabil de transportarea și organizarea votului la Doroțcaia. Am vrut să verificăm dacă Rozenberg a primit deja indicații și pentru alegerile din 1 noiembrie 2020.

„Pe cine să pregătim? Vă referiți la oameni? - Da, la oameni. - Nu numai eu m-am ocupat de asta. Eram o echipă întreagă. Fiecare a avut sarcina lui. - Mi-au zis că dumneavoastră erați responsabil de bani. - Păi, nu doar eu eram răspunzător de aceasta. Se ocupa o persoană aparte, care îmi transmitea mie banii, iar eu îi împărțeam. - Cât ați împărțit data trecută, ca să înțelegem cât să vă dăm acum? - Eu nu voi răspunde la aceste întrebări la telefon. Ce e o problemă să ne întâlnim? - Vin acolo unde spuneți. - Spuneți-ne, câtă lume aproximativ. Trebuie să vă ajutăm cu autobuzele și microbuzele? - Eu n-am fost responsabil de asta. Noi am fost o echipă. Unul era responsabil de autobuze, altul de finanțe. Pentru finanțe erau responsabili chiar câțiva oameni. Banii erau aduși de altcineva”, a răspuns Serghei Rozenberg, adjunct al președintelui consiliului deputaților poporului din Grigoriopol, la întrebările adresate de reporterii „Jurnal TV”.

Citiți AICI mai multe detalii și audiați discuția jurnaliștilor de la Chișinău cu funcționarul transnistrean.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.11.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // La mulți ani, România!

27.11.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine să-l sfătuiască...

23.11.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Noii neutraliști

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Guvernul Chicu trebuie să-și continue activitatea și după ce Maia Sandu a câștigat funcția de președinte al R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md