23:12:32 01.03.2024
Stiri

Arborii din scuarul „Mihai Eminescu” din Chișinău, TĂIAȚI: Primăria capitalei promite să sădească TEI în loc

Actualitate 08.12.2023 13:03 Vizualizări1466 Autor: Ziarul National
Arborii din scuarul „Mihai Eminescu” din Chișinău, TĂIAȚI: Primăria capitalei promite să sădească TEI în loc Primăria Chișinău


Scuarul „Mihai Eminescu”, situat în inima Chișinăului, între Sala cu Orgă și Teatrul Național „Mihai Eminescu”, a rămas fără copaci.

Pomii au fost tăiați astăzi de către angajații întreprinderii municipale „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi”, iar Primăria Chișinău a invocat „lucrări silvotehnice de igienă”.

Autoritățile capitalei promit să sădească tei în locul pomilor tăiați.„Activitățile presupun înlocuirea arborilor uscați, extragerea cioatelor, amenajarea alveolelor în corespundere cu cerințele privind plantarea arborilor cu balot și plantarea arborilor noi, specia tei (Tilia platyphyllus). De asemenea, proiectul dendrologic prevede extinderea spațiilor verzi din perimetrul scuarului pentru a pune în valoare zona și patrimoniul său arhitectural”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Chișinău.

Anterior, internauții au criticat lucrările de amenajare a acestui scuar, unde cea mai mare a spațiului verde a fost „acoperit cu beton”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md