22:04:00 15.01.2021
 
Stiri

Anularea „LEGII MILIARDULUI”, care pune pe seama cetățenilor banii FURAȚI din sistemul bancar, trecută pe linie moartă? Dodon: Blocul „ACUM” este împotriva anulării

Politică 17.07.2019 11:19 Vizualizări3582 Autor: Ziarul National
Anularea „LEGII MILIARDULUI”, care pune pe seama cetățenilor banii FURAȚI din sistemul bancar, trecută pe linie moartă? Dodon: Blocul „ACUM” este împotriva anulării


Președintele Igor Dodon susține că fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) se pronunță pentru anularea așa-zisei „legi a miliardului”, care pune pe seama cetățenilor banii acordați de Banca Națională a Moldovei băncilor devalizate în 2014: Banca de Economii a Moldovei, Banca Socială și Unibank.

„Poziția noastră, a președintelui nu s-a schimbat. Vrem să anulăm această lege. În coaliție cu partenerii noștri asta nu ne reușește. Ei sunt împotrivă. FMI tot este împotrivă. Poziția PSRM și a președintelui nu s-a schimbat aici. Cum vom avea în Parlament voturile necesare, o să punem în discuție acest subiect într-un mod dur, la fel ca și alte subiecte pe care le-am promis alegătorilor noștri”, a declarat Igor Dodon ieri-seară, în cadrul unei emisiuni de la postul Accent TV.

În același context, Igor Dodon spune că această chestiune nu a fost inclusă în acordul temporar dintre Blocul „ACUM” și PSRM.

„Dacă nu găsim o posibilitate de a anula „legea miliardului” în acest Parlament, pentru că vedem din acordul temporar dintre stânga și dreapta acest subiect nu a fost inclus, asta nu înseamnă că acest subiect a dispărut”, a adăugat Dodon.

Așa-zisa „lege a miliardului” a fost aprobată în septembrie 2016 prin asumarea răspunderii Guvernului Filip. Astfel, Guvernul a decis că va emite obligațiuni de stat pentru a acoperi creditele acordate BEM, Banca Socială și Unibank – aceste obligațiuni urmând a fi transmise BNM pentru o perioadă de 25 de ani.

Partidul Acțiune și Solidaritate, dar și Partidul Platforma „Demnitate și Adevăr” au cerut guvernării PD să anuleze această lege. În angajamentul asumat de „ACUM” în campania electorală s-a regăsit un punct care se referă la anularea legii care prevede achitarea miliardului de către cetățeni.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Tarnacop 17.07.2019 12:59

Sa ceara anularea legeii inainte de a recupera banii furati, poate doar un populist meschin ori un imbecil necarturar.

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.01.2021 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Declarația politică ...

11.01.2021 17:20 Ziarul National Victor Chirilă // R. Moldova - Ucrain...

11.01.2021 09:01 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul pas, Maia San...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md