14:28:42 25.06.2024
Stiri

Ansambluri de dans popular din Republica Moldova și România, la Festivalul-concurs „La vatra horelor”, organizat la Strășeni. Invitat special al evenimentului va fi Ansamblul „Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași

Actualitate 30.04.2024 13:43 Vizualizări934 Autor: Ziarul National
Ansambluri de dans popular din Republica Moldova și România, la Festivalul-concurs „La vatra horelor”, organizat la Strășeni. Invitat special al evenimentului va fi Ansamblul  „Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași


Zece ansambluri de dans popular din Republica Moldova și România vor participa la Festivalul-concurs național de dans folcloric „La vatra horelor”, ediția a XXXII-a.

Evenimentul va avea loc pe 9 mai curent, în Parcul „Ștefan cel Mare” din municipiul Strășeni, cu începere de la ora 11.00.

Ansamblurile de dans vor fi însoțite de orchestre de muzică populară sau tarafuri tradiționale, care vor prezenta dansuri folclorice specifice zonei Moldovei.

Atmosfera de sărbătoarea va fi întregită de Ansamblul Artistic Profesionist „Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași, condus de maestrul coregraf Petre Șușu, cu un program artistic divers de cântece şi dansuri populare.

Festivalul este organizat de Centrul Naţional de Conservare şi Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial, în colaborare cu Consiliul Raional Strășeni, Primăria municipiului Strășeni și Ansamblul Artistic Profesionist „Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași (România) și are drept scop salvgardarea și promovarea dansurilor folclorice, a melodiei de dans și a costumului tradițional moldovenesc, precum și încadrarea tinerei generații în procesul de valorificare a folclorului coregrafic.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md