13:35:14 20.07.2019
 
Stiri

ANALIZĂ // Se pregătesc de RĂZBOI? Trupele ruse de ocupație din regiunea transnistreană au efectuat, în ultima săptămână, șase exerciții MILITARE, cu implicarea a mii de oameni și numeroase unități blindate

Politică 06.02.2018 14:00 Vizualizări3105 Autor: Ziarul National
ANALIZĂ // Se pregătesc de RĂZBOI? Trupele ruse de ocupație din regiunea transnistreană au efectuat, în ultima săptămână, șase exerciții MILITARE, cu implicarea a mii de oameni și numeroase unități blindate

În perioada 22 ianuarie - 4 februarie curent, trupele ruse de ocupație din regiunea transnistreană, precum și cele paramilitare ale regimului separatist de la Tiraspol au desfășurat în total șase exerciții militare, constată Rosian Vasiloi, expertul în securitate al IDIS „Viitorul”. Potrivit lui, în aceste exerciții militare desfășurate ilegal au fost implicați circa 3 000 de militari și 1 000 de unități blindate.

Vedeți mai jos analiza lui Rosian Vasiloi:

În perioada săptămânii trecute,TOFR au desfășurat exercițiile militare stabilite în planurile de pregătire de luptă a DMVFR (Districtul Militar Vest a Federației Ruse). Vă aduc aminte că, potrivit documentelor Statului major al DMVFR, sarcina principală a GOTR este - acțiuni militare în caz de destabilizare a situaţiei militar-politice din regiune. În acest sens, pretinsa sarcină de „pacificare” nu se înscrie în planurile TOFR.

În perioada menționată, GOTR a desfășurat șase exerciții, din care care trei fac parte din clasamentul „combatant”, două - din clasamentul „combatant-comun” și unul - „umanitar”. La rândul lor, trupele paramilitare a regimului separatist au desfășurat trei exerciții, câte unul la fiecare clasament, cel „combatant comun” cu compania de tancuri fiind cel mai de amploare și impact.

Dar să le luăm pe rând.Exercițiile prevăd:

- Ridicarea pe semnalul „ALARMA”;
- primirea armamentului din dotare;
- deplasarea către raionale de concentrare și desfășurare a trupelor pentru apărare și asalt.

Per total, au fost implicați între 2 500 - 3 000 de militari și circa 1 000 de piese de tehnică militară. Exercițiul a durat în perioada 29/01/2018 - 4/02/2018.Evenimentul face parte din clasamentul evenimentelor cu caracter combatant-comun.

30/01/2018
Exercițiul de consolidare a capacităților în combaterea terorismului

Conform legendei, exercițiul a fost organizat în condiții urbane, cu blocarea și nimicirea inamicului, lichidarea zonelor minate și evacuarea personalului bazei militare. Au fost antrenate toate forțele antitero ale GOTR - circa 100 de militari.Evenimentul face parte din clasamentul evenimentelor cu caracter combatant.


31/01/2018
Exercițiul tactic de APĂRARE ADM (armele de distrugere în masă) - armament radiologic, chimic și bacteriologicConform legendei, exercițiul prevedea acțiuni militare în condiții de utilizare a inamicului a ADM (OARE CINE ESTE ACEST INAMIC?). Au fost simulate condiții apropiate de luptă, sectoarele contaminate și mijlocare de imitare.

La finalul exercițiului tactic au fost petrecute antrenamente de decontaminare și degazare a echipamentului individual, armamentului și tehnicii militare folosind kitul specializat DK-4.Evenimentul face parte din clasamentul evenimentelor cu caracter combatant.

01/02/2018
Exercițiul tactic cu echipajele tehnicii de luptă (BTR-80/70, BRDM-2)Exercițiul s-a desfășurat la poligonul de la Tiraspol, militarii fiind antrenați în schimbarea pozițiilor de luptă în caz de foc intensiv, aplicarea focului pe pozițiile inamicului, tehnicii militare etc. La finalul exercițiului au fost desfășurate trageri de luptă di toate tipuri de armament disponibile pe BTR-80/70, BRDM-2 -KPVT şi PKT.Evenimentul face parte din clasamentul evenimentelor cu caracter combatant.

02/02/2018
Participarea la activitățile de la un an de lansare a corpului de cadeți de la Tiraspol „Putin Jugend”

Evenimentul a avut loc la corpul de cadeți cu participarea pretinșilor lideri a forțelor paramilitare a regimului separatist.Conform informațiilor, între 10 și 20 de copii din dreapta Nistrului sunt cadeți la această „instituție de învățământ”. Autoritățile oare știu despre asta? Dacă nu, întrebați elitele de la Comrat.

Evenimentul face parte din caracterul umanitar.

3/02/2018
Exercițiul tactic a echipelor de salvatori și pompieri a TOFRÎn cadrul exercițiului au fost simulate acțiuni de stingere a incendiului la depozitele de carburanți și lubrifianți cu folosirea tehnicii speciale din dotarea GOTR.


Evenimentul face parte din clasamentul evenimentelor cu caracter combatant-comun.

TRUPELE PARAMILITARE A REGIMULUI SEPARATIST TPMRS, 29/01/2018-31/01/2018

Compania de Tancuri a trupelor paramilitare a regimului separatist a desfășurat exercițiu tactic la nivel de companie, conform dispozițiilor DMVFR, insist a DMVFR, conform căruia toate structurile militare ale DMVFR au fost ridicate pe alarmă, inclusiv GOTR cu tot cu forțele paramilitare ale regimului separatist de la Tiraspol

Exercițiile prevăd:
- Ridicarea pe semnalul „ALARMA”;
- primirea armamentului din dotare;
- deplasarea către raionale de concentrare și desfășurare a trupelor pentru apărare și asalt).
Legenda: Localitatea Vladimirovca, raionul Slobozia. Est de Tiraspol. compania de tancuri a TPMRS. Deplasarea spre Tiraspol se face pe șoseaua din dale de beton care unește orașul cu frontiera ucraineană. Coordonate: 46°49'53"N 29°47'30"E

Ce a făcut compania de tancuri de la Vladimirovca?

Militarii au pregătit vehiculele blindate, s-au deplasat la poligonul din localitatea Coicovo, raionul Dubăsari, efectuând un marş de circa 100 km, unde au desfășurat mai multe procedee de luptă împotriva „inamicului” (tehnica blindată, artileria și infanteria).

Localitatea Coicovo se află în nemijlocita apropiere de frontiera de stat cu Ucraina, poligonul fiind amplasat în defileul dintre localităţile Goianul-Nou-Dubovo-Coicovo. Coordonatele centrului poligonului fiind 47°23'14"N 29°15'26"E. Sursele noastre din regiune menţionează că, după exerciţiu, compania de tancuri a rămas pe poligon, fără a se întoarce în locul permanent de disclocare în localitatea Vladimirovca.Fix ca în dispoziția Statului Major a DMVFR. Dar cel mai interesant este legenda acestui exercițiu - „Coloana de tancuri a inamicului a trecut frontiera de stat, sarcina pentru unitatea militară fiind distrugerea coloanei”.

Eu acum vreau să întreb, dar cine este acel inamic? Moldova nu este, noi tancuri nu avem. În schimb are Ucraina, până la frontiera de stat între Moldova cu Ucraina sunt atenție între 3 și 5 km, depinde de direcție. În acest sens, eu am și întrebări către autoritățile din Ucraina, dar asta mai târziu, mai lucrăm și acest capitol.Exercițiul a fost monitorizat de către liderii forțelor paramilitare ale regimului separatist și s-a finisat cu trageri de luptă asupra țintelor care imită tancuri, TAB-uri, artilerie și infanterie.

Evenimentul face parte din clasamentul evenimentelor cu caracter combatant-comun

1/02/2018

Exercițiul tactic cu infanteriștii la nivel de grupConform legendei, exercițiul prevede acțiuni de apărare a unui aliniament. Totodată, militarii s-au antrenat în pregătirea genistică a pozițiilor de apărare și face parte din măsurile de închegare a trupelor.Evenimentul face parte din clasamentul evenimentelor cu caracter combatant.

Reacția autorităților

După mai mult de jumătate de an, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a Republicii Moldova a venit cu un comunicat de presă „Cu privire la exercițiile militare desfășurate în regiunea transnistreană de către trupele ruse și structurile de forță ale regimului de la Tiraspol", unde MAEIE „își reiterează nedumerirea și indignarea fată de comportamentul provocator al trupelor ruse dislocate ilegal în regiunea transnistreană”, ba mai mult „condamnă cu vehementă astfel de activități militare, care nu pot fi percepute altfel decât o amenințare directă și brutală la adresa suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova".

Nu sunt sigur „cine a fost cel care a dat această indicație", dar vrem să vedem consecvenţă în acțiuni ale autorităților statului și, dacă spunem „A”, trebuie să spunem şi „B”, ajungând până la „Z”. Iată că la litera „Z” nu sunt sigur că ajung, dar mai știi?

Monitorul este redactat în baza informației din surse deschise din Federația Rusă, în special al DMVFR, regiunea transnistreană și, nu în ultimul rând, confirmate de sursele independente din regiune.
Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2019 09:12 Nicolae Negru De la post-comunism la post-plahotniu...

15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

12.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Ultima redută” a căzut! Ce urmează?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md