23:16:54 01.03.2024
Stiri

Amenințări privind atacuri armate în școlile din Chișinău. SIS reclamă acțiuni care fac parte din războiul hibrid dus împotriva R. Moldova: „Fotografiile și materialele distribuite au fost preluate de pe rețelele de socializare rusești”

Actualitate 08.12.2023 11:29 Vizualizări2462 Autor: Ziarul National
Amenințări privind atacuri armate în școlile din Chișinău. SIS reclamă acțiuni care fac parte din războiul hibrid dus împotriva R. Moldova: „Fotografiile și materialele distribuite au fost preluate de pe rețelele de socializare rusești”


Amenințările și pozele distribuite pe un canal anonim de Telegram cu referire la pretinse atacuri armate în școlile din municipiul Chișinău sunt false și fac parte din războiul hibrid „menit să creeze panică în societate”, arată Serviciul de Informații și Securitate (SIS).

Instituția precizează că pozele respective nu sunt actuale, fiind preluate de pe rețelele de socializare rusești, și îndeamnă populația să-și păstreze calmul, dar și vigilența.

Canalul care a publicat amenințările în limba rusă și fotografii cu arme și muniții a fost șters între timp.„SIS califică aceste acțiuni drept un atac hibrid, menit să creeze panică în societate. Menționăm că fotografiile și materialele distribuite în spațiul informațional nu sunt actuale și au fost preluate de pe rețele de socializare rusești. În acest context, îndemnăm societatea să-și păstreze calmul și să mențină vigilența. Vă asigurăm că organele de drept întreprind toate măsurile necesare pentru a elucida cine stă în spatele acestor acțiuni și a minimiza impactul acestora”, se arată în reacția SIS.

Inspectoratul General al Poliției a transmis că organele de drept întreprind toate acțiunile necesare pentru a elucida cine stă în spatele acestui canal și scopul exact al acestora.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md