04:00:27 16.04.2024
Stiri

Ambasadorul României în R. Moldova: ​„Această agresiune continuă reconfirmă faptul că Federația Rusă reprezintă cea mai gravă amenințare la adresa securității continentului european”

Actualitate 24.02.2024 11:35 Vizualizări1472 Autor: Ziarul National
Ambasadorul României în R. Moldova: ​„Această agresiune continuă reconfirmă faptul că Federația Rusă reprezintă cea mai gravă amenințare la adresa securității continentului european”


Agresiunea continuă împotriva Ucrainei reconfirmă faptul că Federația Rusă reprezintă „cea mai gravă amenințare la adresa securității regiunii extinse a Mării Negre”, dar și „a continentului european în ansamblu”, susține Ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu.

Într-un mesaj făcut public în ziua când se împlinesc doi ani de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului de agresiune împotriva Ucrainei, diplomatul român punctează că războiul nu este doar un „atac fățiș” împotriva independenței, suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei.

„Fiecare zi în care această agresiune continuă reconfirmă faptul că Federația Rusă reprezintă cea mai gravă amenințare la adresa securității regiunii extinse a Mării Negre, a continentului european în ansamblu, precum și a întregii ordini internaționale bazate pe reguli.

România, alături de întreaga comunitate internațională, deplânge pierderile de vieți omenești și condamnă crimele de război și crimele împotriva umanității comise de forțele ruse în Ucraina și împotriva Ucrainei. Nu poate exista pace durabilă în Ucraina fără tragerea la răspundere a tuturor celor vinovați de comiterea acestor crime”, cităm din mesajul Ambasadorului Cristian-Leon Țurcanu.

Șeful misiunii diplomatice a României în Republica Moldova amintește că în această lună nu marcăm doar doi ani de la declanșarea războiului de agresiune împotriva Ucrainei, ci și zece ani de la anexarea ilegală a Crimeei.

„Această dublă comemorare trebuie să fie totodată un moment pentru a reafirma aprecierea comunității internaționale pentru sacrificiul, eroismul și reziliența extraordinare demonstrate de poporul ucrainean. În fața barbariei și a agresiunii, poporul ucrainean continuă să lupte pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, precum și pentru viitorul său european și euro-atlantic”, a arătat Ambasadorul României.

Menționăm că Ambasadorul Cristian-Leon Țurcanu a depus astăzi, împreună cu atașații apărării de la Ambasada României în Republica Moldova și alaturi de ministrul Afacerilor Externe Mihai Popșoi, precum și ambasadorii statelor UE, flori la Ambasada Ucrainei de la Chișinău în memoria victimelor razboiului declanșat de Federația Rusă împotriva statului vecin.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md