17:30:11 21.05.2025
Stiri

Alimentele care nu trebuie încălzite niciodată în cuptorul cu microunde: „Se va transforma într-o substanţă CANCERIGENĂ”

Actualitate 09.12.2022 14:14 Vizualizări2416
Alimentele care nu trebuie încălzite niciodată în cuptorul cu microunde: „Se va transforma într-o substanţă CANCERIGENĂ”

Cuptorul cu microunde este unul dintre aparatele electrice necesare în zilele noastre, pentru că economisim timp şi ne face viaţa mai uşoară. Cu toate acestea, trebuie să ştim cum să-l folosim corect şi ce alimente să nu decongelăm sau să preparăm astfel, pentru a nu ne face rău.

Experţii au indicat produsele contraindicate deoarece pot fi dăunătoare sănătăţii. De exemplu, atunci când este expus la cuptorul cu microunde, usturoiul îşi pierde proprietăţile vindecătoare, scrie Rador, citând Zdrave. Situaţia este similară în cazul broccoliului, ale cărui beneficii scad la 97%.

Când carnea este decongelată în cuptorul cu microunde, se dezvoltă microbi periculoşi. De asemenea, specialiştii nu recomandă dezgheţarea fructelor congelate în microunde deoarece, în acest caz, glucoza pe care o conţin se va transforma într-o substanţă cancerigenă. Când sunt expuse la cuptorul cu microunde, componentele proteice dispar din peşte şi brânză. În acelaşi timp, experţii acordă o atenţie deosebită faptului că niciun aliment nu poate fi încălzit în recipiente de plastic.

Există câteva alimente pe care nu ar trebui să le congelezi niciodată.

Metoda extrem de populară de depozitare în congelator a unor alimente pentru a fi congelate nu este potrivită pentru unele alimente. După cum a explicat nutriţionistul Maria Muhina, după congelare, unele alimente îşi pierd valoarea nutritivă. De exemplu, clorofila şi vitaminele sunt distruse din verdeaţă, iar proprietăţile antioxidante sunt, de asemenea, reduse.

După decongelare, verdeaţa poate fi folosită doar ca sursă de fibre. Roşiile decongelate, dovleceii şi castraveţii sunt potrivite doar ca ingrediente pentru a face supe, sosuri şi alte feluri de mâncare fierbinţi - prin congelare se pierde din densitatea lor, scrie Rador, citnd Rosbalt.

Şi produsele lactate îşi pierd din valoarea nutriţională, dacă sunt congelate. Acest fapt se datorează unei modificări în structura proteinei, are loc o rupere a legăturilor proteice şi denaturarea acesteia. La decongelare acestea arată ca un chefir, practic, coagulat, de proastă calitate, cu dungi grosiere de zer, mai avertizează expertul în nutriţie.

Congelarea nu este indicată nici pentru nuci - temperaturile sub zero grade afectează negativ activitatea acizilor graşi polinesaturaţi, a remarcat specialistul.

Autor:
Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.05.2025 13:06 ZiarulNational Mihai Gribincea // Moscova rescrie is...

30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

Sondaj
Ce scenariu pare mai realist?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte