00:02:40 24.06.2024
Stiri

Alegeri locale noi: PAS ar putea avea încă doi primari, iar MAN-ul lui Ceban controlează un consiliu local, fiind singura formațiune care a participat la scrutin. Turul doi pentru funcția de primar la Târnova și Bucovăț

Actualitate 20.05.2024 09:21 Vizualizări1178 Autor: Ziarul National
Alegeri locale noi: PAS ar putea avea încă doi primari, iar MAN-ul lui Ceban controlează un consiliu local, fiind singura formațiune care a participat la scrutin. Turul doi pentru funcția de primar la Târnova și Bucovăț
Poză simbol


Doi candidați din partea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la funcțiile de primar au acumulat peste jumătate din voturile sătenilor la alegerile locale noi, care au avut loc duminică, 19 mai.

Totodată, în două localități va avea loc turul doi de scrutin, iar doi candidați independenți, singurii care au candidat la funcția de primar, a acumulat toate voturile exprimate, arată rezultatele preliminare ale alegerilor locale noi și parțiale din nouă localități din R. Moldova, prezentate de Comisia Electorală Centrală.

Astfel, Ion Cojocaru de la PAS a acumulat 412 sau 61,4% din voturile sătenilor din Sagaidac, raionul Cimișlia, iar Iurie Lungu, tot de la PAS - 229 sau 60,42% din voturile locuitorilor din Hăsnășenii Noi, raionul Leova.

La Târnova, Dondușeni, ca avea loc turul doi de scrutin peste două săptămâni, în cadrul căruia vor candida Vladimir Gâsca de la Partidul Socialiștilor și Ruslan Filipaș de la Partidul „Șansă”.

Turul doi al alegerilor va avea loc și la Bucovăț, raionul Strășeni, unde vor concura Nicolae Lozovan de la PAS și Irina Maximova de la Partidul Social Democrat European.

În satul Cotovscoe din UTA Găgăuzia, toate cele 262 de voturi au fost pentru candidatul independent Gheorghi Palic, unicul înscris la alegeri, iar consiliul local din aceeași localitate va fi constituit din consilieri ai Mișcării Alternativa Națională, aleși cu 247 din voturi, fiind singurul partid care a înaintat o listă pentru alegerile locale noi.

Totodată, în consiliul local Cairaclia, raionul Taraclia, Partidul „Șansă” va avea cei mai mulți consilieri.

Chioselia Rusă din UTA Găgăuzia va fi condusă de independentul Gheorghi Gospodinov, singura persoană care a candidat și a acumulat 240 de voturi. Consiliul local din acest sat va avea în totalitate consilieri de la Partidul „Renaștere”.

Consiliul local din Cealâc, raionul Taraclia, va fi constituit din consilieri ai Partidului „Șansă”, iar cei mai mulți aleși în consiliul local Salcia, raionul Taraclia – cei mai mulți consilieri partidul șansă, vor fi tot de la același partid.
Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md