11:01:05 22.07.2024
Stiri

Actrița Meryl Streep, câştigătoare a trei premii Oscar, distribuită într-o creație muzicală la Paris

Actualitate 04.06.2024 13:55 Vizualizări1444 Autor: Ziarul National
Actrița Meryl Streep, câştigătoare a trei premii Oscar, distribuită într-o creație muzicală la Paris Reuters


Actriţa americană Meryl Streep, câştigătoare a trei premii Oscar, va recita o poezie într-o creaţie muzicală a lui Rufus Wainwright ce va fi difuzată la Paris, pe 14 iunie, de radioul public Radio France, a anunţat luni instituţia franceză, informează AFP și Agerpres.

Acel spectacol, intitulat „Dream requiem", va fi jucat în sala Auditorium a Radio France, cu participarea Corului Radio France, grupului şcolar Maitrise Radio France şi Orchestrei Filarmonice a Radio France. Show-ul va fi difuzat în direct, pe 14 iunie, de la ora locală 20:00, de postul radiofonic France Musique şi de postul TV Arte Concert.

Actriţa americană Meryl Streep, în vârstă de 74 de ani, care a fost recompensată de curând cu un trofeu Palme d'Or onorific la Festivalul de la Cannes, va recita poezia „Darkness", scrisă de Byron în 1816.

„La fel ca toată lumea, cu siguranţă, o admir pe Meryl Streep încă de când am văzut-o jucând în primul ei film. Am plăcerea de a o cunoaşte personal de mai mulţi ani", a declarat Rufus Wainwright într-un comunicat.

„Faptul de a o fi convins să participe la premiera mondială a spectacolului 'Dream requiem' reprezintă o onoare care depăşeşte toate speranţele mele", a declarat muzicianul canadiano-american, în vârstă de 50 de ani.

Spectacolul „Dream requiem" s-a născut din „două experienţe dramatice care s-au desfăşurat în 2020: pandemia de COVID-19 şi incendiile din California", precizează acelaşi comunicat.

„Requiemul" lui Verdi este o altă sursă de inspiraţie pentru Rufus Wainwright, care folosit deja partituri de operă în muzica sa pop şi care a compus şi două opere, „Prima donna" şi „Hadrian".

Spectacolul de la Paris va face totodată obiectul unei înregistrări, care va fi lansată în toamna anului 2024 de casa de discuri Warner Classics/Erato.

Rufus Wainwright, pe lângă cariera lui solo, a colaborat deja cu staruri precum Elton John, Miley Cyrus, David Byrne, Boy George, Joni Mitchell, Pet Shop Boys, Paul Simon şi Sting.

În decembrie 2022, Gilberto Gil, o legendă a muzicii braziliene, a prezentat în sala Auditorium de la sediul Radio France o operă-cântec, intitulată „Amor azul".


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md