04:25:39 04.06.2020
 
Stiri

Activitatea Comisiei parlamentare care investighează tentativa de puci de la începutul lunii iunie curent, întreprinsă de PD, a fost prelungită cu două luni

Politică 17.10.2019 13:00 Vizualizări873 Autor: Ziarul National
Activitatea Comisiei parlamentare care investighează tentativa de puci de la începutul lunii iunie curent, întreprinsă de PD, a fost prelungită cu două luni


Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor de fapt şi de drept privind tentativa de puci anticonstituţional întreprinsă de Partidul Democrat mai are la dispoziție încă două luni pentru a finaliza raportul și a-l prezenta în fața legislatorilor.

Parlamentul a extins astăzi perioada de 120 de zile stabilită la înființarea comisiei cu 60 de zile, până la 180.

„Prelungirea termenului de activitate este motivată de faptul că în adresa Comisiei nu au parvenit toate răspunsurile de la autoritățile sesizate, Comisia nu a reușit să audieze toate persoanele care dețin sau ar putea deține informații cu privire la obiectul de anchetă”, se arată în nota infirmativă a proiectului de hotărâre.

Președintele Comisiei, Mihai Popșoi, a argumentat necesitatea extinderii perioadei de activitate prin faptul că reprezentanții opoziției au decis să „boicoteze” Comisia și, poate, în acest răstimp democrații „se vor răzgândi” și vor veni la audieri.

Totodată, acest timp va fi suficient pentru ca foștii membri ai Curții Constituționale „să se pregătească mai bine” și să spună ce s-a întâmplat „în acea săptămână de foc” de la începutul lunii iunie, când R. Moldova avea două guverne, iar Înalta Curte anula toate deciziile Parlamentului.

Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa puciului anticonstituțional a Partidului Democrat realizată prin intermediul Curții Constituționale și a Procuraturii Generale a fost constituită pe 18 iunie curent.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2020 11:37 Ziarul National DOC // După ce s-au „odihnit” în peri...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md