15:21:08 23.05.2024
Stiri

Acțiunile puse la cale la Moscova de către acoliții lui Șor, „atentat la securitatea statului”: „Se examinează și componenta de infracțiune trădare de patrie în raport cu evenimentele la care asistăm”

Actualitate 23.04.2024 12:16 Vizualizări1157 Autor: Ziarul National
Acțiunile puse la cale la Moscova de către acoliții lui Șor, „atentat la securitatea statului”: „Se examinează și componenta de infracțiune trădare de patrie în raport cu evenimentele la care asistăm”


Ultimele evenimente din capitala Federației Ruse care țintesc politica din R. Moldova ar reprezenta un „atentat” la adresa securității statului nostru, în opinia procurorului general interimar, Ion Munteanu.

Mai mult, Procuratura Generală examinează acțiunile legate de crearea blocului „Podeda” la Moscova de către Ilan Șor și reprezentanții a două partide de la Chișinău sub aspectul „trădării de patrie”.

„Din punctul nostru de vedere, această acțiune își are tendința de atentare la securitatea statului și este o altă manifestare a grupului criminal Șor. Vreau să vă asigur că atât Procuratura, cât și organele de urmărire penală, dar și organele de securitate ale statului au în vizor toate acțiunile care se întâmplă în raport cu participarea politicienilor noștri la Moscova și la timpul potrivit fiecare acțiune va fi calificată. Se examinează și componenta de infracțiune trădare de patrie în raport cu evenimentele la care asistăm cu toții. Vă asigur că nu vor rămâne în afara investigațiilor aceste manifestări ale grupului criminal organizat”, a declarat Ion Munteanu ieri-seară, la emisiunea „În profunzime” de la ProTV.

Amintim că fugarul Ilan Șor, condamnat definitiv la 15 ani de închisoare în dosarul care vizează frauda bancară, a anunțat pe 20 aprilie, de la Moscova, în cadrul unui eveniment organizat într-un hotel de lux, despre crearea blocului politic „Victorie/ Победа”. Blocul lui Șor are drept obiectiv obținerea victoriei la alegerile prezidențiale din toamna curentă, dar și boicotarea referendumului privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană.

CITIȚI și OPINIE // „Apariția la Moscova a blocului Pobeda înseamnă intrarea în faza de execuție a unui real program de destabilizare pentru R. Moldova”

La evenimentul de la Moscova au participat bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, președintele Adunării Populare al Găgăuziei, Dmitri Constantinov, deputații Marina Tauber, Vasile Bolea, Reghina Apostolova, Denis Ulanov, Vadim Fotescu, Alexandr Nesterovschi, Irina Lozovan, Petru Jardan, dar și liderul formațiunii „Șansă”, Alexei Lungu, precum și președinta Partidului „Renaștere”, Natalia Parasca.

Preşedinte al blocului a devenit Ilan Şor, secretar al Consiliului naţional - Evghenia Guţul, başcana Găgăuziei, iar secretar executiv - Marina Tauber.

În opinia fostului ministru al Apărării, Anatol Șalaru, blocul „Pobeda” are scopul de a prelua puterea în R. Moldova și a transforma statul nostru „într-o enclavă rusească”.

„La Moscova a avut loc congresul lepădăturilor proruse, care au constituit așa-zisa mișcare de opoziție Pobeda. Această mișcare, condusă de Șor, vrea să preia puterea în R. Moldova și să o transforme într-o enclavă rusească. (...) Republica Moldova este o țintă a Rusiei și pericolul este foarte mare. E nevoie de consolidarea tuturor forțelor proeuropene pentru a rezista”, a atenționat Anatol Șalaru.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md