15:25:15 26.06.2022
Stiri

ACORD între comisiile pentru administrație publică din parlamentele R. Moldova și României: „Vom sprijini inițiativele de înfrățire, în vederea creșterii accesului colectivităților din R. Moldova la fondurile europene și prin acest mecanism”

Actualitate 18.05.2022 11:13 Vizualizări1474 Autor: Ziarul National
ACORD între comisiile pentru administrație publică din parlamentele R. Moldova și României: „Vom sprijini inițiativele de înfrățire, în vederea creșterii accesului colectivităților din R. Moldova la fondurile europene și prin acest mecanism”


Comisia administrație publică a Parlamentului Republicii Moldova și Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților a Parlamentului României au semnat astăzi, la Chișinău, un acord de colaborare, iar în scurt timp va fi elaborat un plan de acțiuni pentru implementarea prevederilor din acest document.

Subiectele de interes ale celor două comisii parlamentare se referă la descentralizare, organizare administrativă favorabilă creșterii rolului structurilor regionale și locale, planificare teritorială, dar și politica bugetară, care să susțină colectivitățile locale.

„Vom sprijini în continuare inițiativele de înfrățire, în vederea creșterii accesului colectivităților din R. Moldova la fondurile europene și prin acest mecanism”, a declarat astăzi Larisa Voloh, președinta Comisiei parlamentare administrație publică de la Chișinău, în cadrul unei conferințe de presă susținute în comun cu Simona Bucura-Oprescu, președinta Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților de la București.

Potrivit deputatei Larisa Voloh, dincolo de unitatea de limbă, cultură și istorie dintre R. Moldova și România, dorința de a crea și dezvolta o administrație publică modern, profesionistă, orientată spre oferirea serviciilor de calitate conform necesităților și așteptărilor cetățenilor, este ceea ce unește deputații din cele două comisii.

„Cred cu fermitate că dezvoltarea relațiilor de cooperare între comisiile parlamentare va oferi un climat prielnic pentru sporirea capacității instituționale a comisiilor, consolidarea reformelor, transferului de cunoștințe în domeniul democrației, eficientizării administrației publice, cooperării transfrontaliere, dar și standardizării modului de abordare a procesului legislativ”, a punctat Larisa Voloh.

Simona Bucura-Oprescu, președinta Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților de la București, a declarat la rândul său că această colaborare va aduce beneficii cetățenilor din cele „două state-surori”, inclusiv legi de o mai bună calitate, având în vedere experiența României de aderare la Uniunea Europeană.

Aceeași sursă a precizat că România salută semnarea cererii de aderare la UE a R. Moldova și este pregătită să sprijine în continuare republica noastră în parcursul său european.

Menționăm că o delegație a Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților a Parlamentului României se află într-o vizită oficială în R. Moldova în perioada 18 - 19 mai, urmând să aibă, de asemenea, întrevederi cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, cu reprezentanți ai Guvernului și ai administrației publice locale.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // În epicentrul bătăli...

20.06.2022 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine e mai mare patriot

17.06.2022 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi într-o barcă, al...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md