17:07:31 19.01.2018
Stiri

Accesul mașinilor cu numere de înmatriculare transnistrene ar putea fi INTERZIS în Ucraina: „Vor putea circula doar în R. Moldova”

Politică 08.09.2017 15:39 Vizualizări1846 Autor: Ziarul National
Accesul mașinilor cu numere de înmatriculare transnistrene ar putea fi INTERZIS în Ucraina: „Vor putea circula doar în R. Moldova”

Accesul mașinilor cu numere de înmatriculare transnistrene ar putea fi interzis în viitorul apropiat pe teritoriul statelor semnatare ale Convenției de la Viena privind traficul rutier, iar semnale clare în acest sens ar fi transmis deja Ucraina.

„Ele (automobilele din Transnistria - n.r.) circulă acum în străinătate cu încălcarea Convenției de la Viena privind traficul rutier. Acum sunt identificate soluții pentru înregistrarea acestora la „Registru”, ca să obțină numere de înmatriculare ale R. Moldova. Există semnale că automobilele cu numere de înmatriculare transnistrene vor circula în viitorul apropiat doar în R. Moldova”, a declarat astăzi, într-un briefing de presă, viceministrul Reintegrării, Gheorghe Balan.

Potrivit oficialului, Ucraina a anunțat deja că va interzice accesul acestor mașini pe teritoriul său.


Gheorghe Balan a mai declarat că, după întrevederea pe care a avut-o azi cu reprezentantul politic al regiunii separatise, Vitalie Ignatiev, și cu reprezentantul special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Wolf Dietrich Heim, s-a stabilit că există soluții pentru interconectarea telefonică a celor două maluri ale Nistrului, a asigura accesul la terenurile arabile de după traseul Tiraspol-Dubăsari pentru proprietari, dar și pentru retrocedearea sediilor pentru școlile cu predare în limba română din stânga Nistrului.

În ce privește interconectarea telefoniei, agentul economic de la Tiraspol trebuie să se înregistreze și să primească licența necesară de la autoritățile din Chișinău.

După realizarea acestor lucruri, va urma o nouă rundă de negocieri în formatul 5+2, în cadrul căreia vor fi abordate și alte subiecte din așa-numitul pachet „Berlin+”, precum interconectarea rețelelor de cale ferată cu Transnistria, evacuarea unor substanțe toxice din stânga Nistrului etc.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
19.01.2018 09:10 Nicolae Negru De ce Alexandru Tănase nu are încrede...

19.01.2018 10:00 Ziarul National Gheorghe Erizanu: Numele tău. 50 de ani

16.01.2018 10:12 Ziarul National Octavian Țâcu // Fanarioții

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md