08:43:33 26.02.2024
Stiri

11 posturi TV și radio, SANCȚIONATE de CCA pentru că își ascund patronii

Social 17.11.2015 11:02 Vizualizări2963 Autor: Ziarul National
11 posturi TV și radio, SANCȚIONATE de CCA pentru că își ascund patronii


Consiliul Coordonator al Audiovizualului a decis astăzi sancționarea a 11 posturi TV și radio care nu s-au conformat normei legale privind depunerea declarației despre asigurarea transparenței proprietății.

Posturile de radio Kiss FM, Aquarelle FM, Vocea Basarabiei, dar și canalele TV Aici TV, Canal X, Fishing & Hunting, Gold TV, Stil TV, TV Călărași, Vocea Basarabiei TV și altele sunt acuzate că fie nu au depus declarațiile cu privire la beneficiarii finali ai posturilor, fie au depus informații inexacte.

De asemenea, astăzi, CCA a cerut mai multor radiodifuzori să completeze declarațiile prezentate anterior cu privire la proprietari.

Membrii CCA s-au referit și la cazul PRO TV, după ce instituția a explicat că nu poate să comunice cine este beneficiarul final al postului pentru că firma fondatoare a canalului este listată la bursă, iar asociații firmei se schimbă zilnic.

„Legea prevede că trebuie să indicați cine este beneficiarul final, de aceea trebuie să vă conformați. În cazul dvs., cred că ar trebui să indicați persoana care deține cel mai mare pachet de acțiuni, chiar dacă e vorba de doar 2%, spre exemplu”, a explicat președintele CCA, Dinu Ciocanu.

Amintim că, la sfârșitul săptămânii trecute, posturile TV și radio din R. Moldova au trebuit să facă publice informațiile despre beneficiarii lor finali.

Astfel, s-a aflat că cele mai multe posturi TV și radio, în R. Moldova, le deține controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc, care este fondator a patru posturi TV și trei posturi radio.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md