02:40:44 18.08.2019
 
Stiri

Un MILION de lei pentru PROMOVAREA candidaturii lui Ion Lazarenco la Premiul Nobel pentru PACE. Înotătorul a fost invitatul de onoare al ședinței Guvernului

Sport 30.01.2019 11:00 Vizualizări1292 Autor: Ziarul National
Un MILION de lei pentru PROMOVAREA candidaturii lui Ion Lazarenco la Premiul Nobel pentru PACE. Înotătorul a fost invitatul de onoare al ședinței Guvernului

Guvernul a alocat astăzi 1 000 000 de lei pentru campania de promovare a imaginii R. Moldova și mesajului de pace al înotătorului Ion Lazarenco, înaintat de Executiv la Premierul Nobel. Ion Lazarenco, primul om din lume care a reușit, din prima încercare, să traverseze în înot cele 7 strâmtori de pe planetă, a fost prezent astăzi la ședința Guvernului.

„Astăzi avem o ședință specială, pentru că avem și un invitat special. Ion Lazarenco este omul care a traversat în înot șapte strâmtori. Chiar dacă este plecat de 20 de ani din R. Moldova, dânsul a făcut aceste lucruri ca moldovean și sub drapelul nostru. Noi, în R. Moldova, ne tot lamentăm și ne plângem în ultima perioadă, dar domnul Lazarenco a demonstrat că, dacă există voință, atunci se obțin rezultate. Cel mai mult m-a impresionat că dânsul a făcut aceste lucruri promovând mesajul pentru pace. A înotat pentru pace pe Nistru… Din aceste considerente, am decis ca domnul Lazarenco să fie înaintat pentru Premiul Nobel”, a declarat Filip.

Vizibil emoționat, Ion Lazarenco a declarat că este o onoare pentru el să fie propus de Guvern pentru Premiul Nobel, mai ales că anterior a bătut la mai multe uși și a fost ignorat.

„E adevărat că suntem o națiune care ne plângem. Eu am început acum 15 ani să urc munte cu munte și am întâlnit mai multe obstacole. Am început să înot în oceane și mi-am dat seamă că învingi atunci când ajungi la mal. Așa e și în cazul Guvernului – nu poți avea rezultate chiar azi. Unii stau cu telefoanele în mână și critică, dar e mai greu să te apuci de lucru. Am întâlnit mai multe greutăți, am împrumutat bani, dar tot timpul am crezut și cred în mesajul promovat. Cred în mesajul meu de pace și în moldoveni. Să știți că nimeni nu ne va face ordine la noi acasă. Ați luat o decizie care m-a impresionat, pentru că în ultimii 10 ani am bătut la mai multe uși, dar am fost ignorat. Mi-am zis atunci că nu voi mai face asta și îmi voi vedea de treabă. Trebuie să lăsăm în urma noastră lucruri frumoase. Nu contează averile și casele. Cu ceea ce am făcut până acum, noi o să devenim ambasadori a păcii. Războiul îl învingi cu dragoste. Mă închin și vă mulțumesc mult pentru tot”, a spus înotătorul.

Candidatura lui Ion Lazarencoa fost acceptată pentru înaintare la Premiul Nobel, după ce un demers în acest sens a făcut premierul Filip. În perioada următoare, Ion Lazarenco va fi promovat pe plan internațional prin numeroase activități, care vor contribui la informarea societății despre realizările sale și mesajele de pace și unitate promovate prin înot. Astfel, sportivul va deveni ambasadorul R. Moldova în promovarea păcii și va participa la o serie de evenimente în cadrul organizațiilor internaționale și ambasadelor țării noastre de peste hotare. Primul său proiect a fost „Înotul de Pace de pe Nistru”, pe o distanță de 240 km, parcursă în 8 zile, în scop caritabil. Un alt proiect realizat cu mesaj de pace și prietenie este proiectul „Nistru unește Moldova”.

Laureații Premiul Nobel vor fi anunțați în luna decembrie a anului curent.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante
Top stiri

Andrei Bunu 30.01.2019 14:44

PR, mai exact P-R-R, pe bani publici, adica pe banii nostri.

I. David. 01.02.2019 11:32

Ion Lazarenco e reamrcabil de zeci de ani. PD-ul e la guvernare tot de zece ani, inculiv a avut șia re Ministerul culturii și cercetării. Guvernul Filip guvernează de 3 ani. Dar l-au observat pe Ion Lazarenco în prezenta campanie electorală. Cât de cinic este să folosești notorietatea unui om remarcabil, în scopuri politice.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

12.08.2019 09:29 Nicolae Negru Unirea care ne „dezbină” și kozacioku...

09.08.2019 14:48 Nicolae Negru Uzurpatorul strigă uzurpatorii?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md