13:39:13 22.10.2021
Stiri

Ziua Națională a României: Medalia „Centenarul Marii Uniri”, conferită mai multor instituții din R. Moldova de către președintele României, Klaus Iohannis

Actualitate 01.12.2020 16:59 Vizualizări1092 Autor: Ziarul National
Ziua Națională a României: Medalia „Centenarul Marii Uniri”, conferită mai multor instituții din R. Moldova de către președintele României, Klaus Iohannis


Președinele României, Klaus-Werner Iohannis, a conferit prin decret prezidențial Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri” mai multor instituții culturale din R. Moldova.

Este vorba despre Teatrul Național „Mihai Eminescu”, Complexul etno-cultural „VATRA” și Muzeul Militar din cadrul Centrului de Cultură și Istorie Militară din Chișinău.

Medaliile și brevetele aferente au fost înmânate astăzi, pe 1 decembrie, de către Ambasadorul României în Republica Moldova, E.S. Daniel Ioniță, în cadrul unei ceremonii organizate la sediul Ambasadei.

CITIȚI și Mesajul Ambasadorului Daniel Ioniță, de Ziua Națională a României și la 102 ani de la Marea Unire: „Parcursul european este este unica garanție a stabilității, securității și prosperității pentru toți cetățenii Republicii Moldova”

Ambasadorul Daniel Ioniță i-a felicitat pe conducătorii instituțiilor menționate, subliniind că este onorat să acorde această medalie aniversară „în ziua când sărbătorim 102 ani de la împlinirea idealului de unitate și libertate al locuitorilor din toate provinciile istorice românești – Marea Unire de la 1 decembrie 1918”.

Diplomatul român a rememorat succint implicarea instituților decorate în organizarea unor acțiuni de impact privind marcarea Centenarului Marii Uniri, felicitând, totodată, colectivele acestora pentru munca titanică pe care au desfășurat-o și o desfășoară pentru educarea prin cultură, artă și istorie a generațiilor actuale.

„Această distincție onorează și pune în valoare activitatea mai multor generații de actori, care timp de o 100 de ani de existență a acestei instituții, au jucat, au strălucit, au suferit și au ars pe scenă în numele limbii și culturii române. Este un bun prilej de a mulțumi tuturor celor care, fiind în funcții de decizie la Institutul Cultural Român, în Ministerul Culturii și în Guvernul României, în cadrul Departamentului românii de pretutindeni, la instituțiile de cultură din România - UNITER, Teatrele Naționale din București, Iași, Sibiu, Craiova, Timișoara, Cluj, Târgu Mureș, la primăriile din aceste orașe precum și la primăriile din Buzău și Brașov, au fost alături de noi, artiștii de la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, căci numai împreună am realizat proiectele noastre teatrale spre bucuria spectatorilor de pe ambele maluri ale Prutului. Medalia Aniversară „Centenarul Marii Unirii”, primită în pragul unui an teatral centenar, ne conferă încredere și ne motivează să sperăm și să perseverăm în organizarea de noi spectacole și activități culturale. La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români de pretutindeni!”, a declarat Petru Hadârcă, directorul Teatrului Național „Mihai Eminescu”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Criza de logică și c...

18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md