16:32:02 23.02.2024
Stiri

Zeci de cetățeni ai R. Moldova au fost EVACUAȚI astăzi din Fâșia Gaza, iar grație Guvernului României vor ajunge cu o cursă aeriană specială la București

Actualitate 07.11.2023 21:35 Vizualizări1349 Autor: Ziarul National
Zeci de cetățeni ai R. Moldova au fost EVACUAȚI astăzi din Fâșia Gaza, iar grație Guvernului României vor ajunge cu o cursă aeriană specială la București


După o perioadă plină de incertitudine și negocieri, 36 de cetățeni moldoveni din Fâșia Gaza au fost evacuați astăzi din zona de conflict, iar acum sunt în siguranță.

,,Cetățenii noștri au traversat astăzi punctul de trecere a frontierei de la Rafah și acum se îndreaptă către Cairo. Sunt recunoscătoare tuturor celor care au lucrat fără odihnă la acest proces complex de evacuare: angajații ambasadelor noastre din Israel și Turcia, ultima acreditată prin cumul în Egipt, echipa Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), colegii din celelalte instituții implicate, precum și partenerii noștri strategici, România, Ucraina și Statele Unite ale Americii. Grație acestui efort comun, cetățenii noștri sunt în siguranță", a declarat în această seară președinta Maia Sandu.

La această oră, cei 36 de moldoveni sunt în grija funcționarului consular din cadrul MAEIE, care i-a preluat la punctul de trecere.

,,Li se asigură tot sprijinul necesar, inclusiv asistența consulară și organizarea etapei următoare a călătoriei lor spre R. Moldova. Din Cairo, cetăţenii noștri vor fi transportați la București, împreună cu cetățenii români, cu o cursă aeriană specială organizată de Ministerul Afacerilor Externe din România, iar ulterior vor preluați cu un autocar pus la dispoziție de autorități. Mă bucur mult că sunt în siguranță. Le doresc un drum ușor și îi așteptăm acasă", a punctat Maia Sandu.

De menționat că cetățenii R. Moldova, precum și alți străini, au fost blocați în Fâșia Gaza o lună, după ce gruparea teroristă Hamas a atacat în dimineața zilei de 7 octombrie mai multe localități din Israel. Regiunea a fost supusă bombardamentelor lansate din Israel în fiecare zi, în încercarea de a-i lichida pe teroriștii Hamas.

Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md