21:07:17 22.03.2023
Stiri

Zaharova a sărit în APĂRAREA „Gazprom”, după ce Spînu a solicitat DESPĂGUBIRI pentru limitarea livrărilor de gaze. „Gazprom este un furnizor de încredere, iar acest lucru nu poate fi pus la îndoială. Nu politizați subiectul”

Actualitate 15.12.2022 13:08 Vizualizări1641 Autor: Ziarul National
Zaharova a sărit în APĂRAREA „Gazprom”, după ce Spînu a solicitat DESPĂGUBIRI pentru limitarea livrărilor de gaze. „Gazprom este un furnizor de încredere, iar acest lucru nu poate fi pus la îndoială. Nu politizați subiectul”


Moscova afirmă că „Gazprom” este „un furnizor de încredere” și niciodată nu ar fi dat motive Chișinăului să fie pus la îndoială acest lucru. Declarația a fost făcută astăzi de către purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, după ce vicepremierul Andrei Spînu a anunțat că R. Moldova va acționa în judecată gigantul rus și va cere despăgubiri pentru limitarea cu peste 50 la sută a livrărilor de gaze în ultimele luni.

„Noi vedem că declarațiile noastre ajung unde trebuie... Vedem că sunt luate în serios la Chișinău. Am atras atenția la declarația nemotivată a ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu… A făcut această declarație pentru a se justifica decizia nepopulară, în opinia curatorilor din Occident, de a ceda întreg volumul de gaze livrat de „Gazprom” Transnistriei, în schimbul energiei electrice. Precizez că „Gazprom” de zeci de ani asigură securitatea energetică a mai multor țări, inclusiv R. Moldova. Vreau să amintesc că „Gazprom” este un partener de încredere și acest lucru nu poate fi pus la îndoială”, a declarat Zaharova.

Citește și: R. Moldova cere DESPĂGUBIRI de la Rusia, pentru că a limitat livrările de gaz. Spînu: „Criza energetică prin care trece acum R. Moldova este generată de „Gazprom” - Kremlin. Vor plăti pentru asta”

Potrivit sursei citate, R. Moldova ar fi cea care ar încălca documentul semnat în octombrie anul trecut.

„R. Moldova a încălcat de mai multe ori, anul acesta, prevederile contractului privind efectuarea plăților. Mai mult ca atât, protocolul semnat cu „Gazprom” de Andrei Spînu în octombrie 2021 prevedea efectuarea unui audit al datoriilor istorice până la 1 mai 2022. Partea moldovenească nu a respectat nici această obligație. Vreau să-i îndemn pe partenerii din R. Moldova să nu politizeze acest subiect economic”, a mai spus Zaharova.

Concernul „Gazprom” va fi acționat în judecată de Guvernul R. Moldova, deoarece a încălcat flagrant prevederile contractului semnat în toamna anului 2021. Mai mult, autoritățile de la Chișinău vor cere despăgubiri importante de la ruși, în condițiile în care au limitat livrările de gaze și au generat o criză energetică de proporții în R. Moldova, a declarat zilele trecute Andrei Spînu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Za_Herova ! 16.12.2022 08:50

Păi, cum să tacă Pres_alkașe din PaRașa ? Pentru asta primește solda. Și îi trebuie soldă mare pentru a acoperi ”koxul” din Argentina !

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

17.03.2023 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scuturând rămășițele...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md