15:40:18 12.04.2024
Stiri

Xiaomi anunță prețurile pentru prima sa mașină electrică. Cât va costa sedanul cu până la 800 km autonomie?

Actualitate 26.03.2024 18:29 Vizualizări2570 Autor: Ziarul National
Xiaomi anunță prețurile pentru prima sa mașină electrică. Cât va costa sedanul cu până la 800 km autonomie?


Xiaomi ne oferă o idee asupra prețului cu care va vinde prima sa mașină electrică. Compania chineză se laudă viitorul său model este „cel mai frumos, mai ușor de condus și cel mai inteligent model”.

CEO-ul Xiaomi a declarat că primul vehicul electric al companiei sale își propune să fie „cel mai frumos, mai ușor de condus și cel mai inteligent model”, cu un preț mai mic de 500.000 de yuani, echivalentul a 63.801 de euro, în timp ce producătorul chinez se pregătește pentru comenzi în această săptămână.

Potrivit Reuters, Compania își va anunța joi seară gama oficială de prețuri și va începe să primească comenzi pentru SU7, prescurtare de la Speed Ultra 7. Comentariile CEO-ului Lei Jun, făcute pe contul său oficial Weibo, marchează prima dată când compania a confirmat limita superioară a gamei de prețuri pentru noul său model.

Hype-ul din jurul mașinii a tot crescut de când Xiaomi a dezvăluit vehiculul în luna decembrie a anului trecut și a anunțat că dorește să devină unul dintre primii cinci producători auto din lume. Lei a promovat noul sedan electric ca având o tehnologie capabilă să ofere o accelerație mai bună decât Tesla și vehiculele electrice Porsche.

Xiaomi SU7 va veni în două versiuni, una capabilă să parcurgă până la 668 km cu o singură încărcare și alta cu o autonomie de până la 800 km. Prin comparație, Model S de la Tesla are o autonomie de până la 650 km. În plus, Xiaomi SU7 este construit pe o arhitectură pe 800V, astfel că producătorul declară că în doar 5 minute, mașina se poate încărca cu suficientă energie pentru a parcurge 220 km, iar 15 minute sunt suficiente pentru a furniza 510 km de autonomie.

Xiaomi este al cincilea cel mai mare producător de smartphone-uri din China și în ultimii ani a căutat să își ramifice domeniile de activitate. Alte companii chineze de tehnologie care au colaborat cu producătorii de automobile pentru a dezvolta vehicule electrice includ nume precum Huawei sau Baidu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

05.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica penală sau ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md