00:19:56 25.10.2021
Stiri

VOTAT // Părinții care vor sta acasă pentru a-și supraveghea copiii în cazul închiderii școlilor și grădinițelor, REMUNERAȚI de către stat, iar angajații care se vor vaccina împotriva COVID-19 vor beneficia de zile libere

Actualitate 14.10.2021 13:48 Vizualizări819 Autor: Ziarul National
VOTAT // Părinții care vor sta acasă pentru a-și supraveghea copiii în cazul închiderii școlilor și grădinițelor, REMUNERAȚI de către stat, iar angajații care se vor vaccina împotriva COVID-19 vor beneficia de zile libere


Părinții care vor fi nevoiți să stea acasă cu copiii de până la 12 ani, în cazul desfășurării online a procesului educațional, vor fi remunerați de către stat.

Potrivit unui proiect de lege votat astăzi în lectură finală de către 76 de deputați, în perioada în care părintele sau tutorele va lipsi, cu acordul angajatorului, de la serviciu, acesta va primi o indemnizație egală cu cel puțin 50 la sută din salariul de bază.

Totodată, pentru a stimula procesul de vaccinare împotriva COVID-19, angajații vor primi zile libere, cu menținerea salariului mediu. Guvernul va stabili compensații din bugetul de stat pentru angajatorii care oferă această facilitate pentru salariați.

De asemenea, potrivit noilor modificări ale Codului Muncii, în cazul declarării șomajului tehnic, ca urmare a restricțiilor impuse în starea de urgență în sănătate publică, angajații vor primi o indemnizație plătită parțial sau integral din bugetul de stat. Durata șomajului tehnic nu poate depăși patru luni, în cazul unui an calendaristic.

Deputații au mai permis angajatorului să stabilească un regim de activitate redusă pentru cel puțin o pătrime din numărul total al lucrătorilor. Salariaților cu regim de activitate redusă li se va plăti salariul conform timpului efectiv prestat, iar diferența va fi achitată parțial din bugetul de stat.

Pentru implementarea acestor măsuri sociale, autorii proiectului au prevăzut, pentru ultimul trimestru al acestui an, cheltuieli în valoare de 285 de milioane de lei.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Criza de logică și c...

18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md