07:58:11 24.05.2024
Stiri

Vladislav Gribincea critică proiectul ministrului Litvinenco: „Un procuror dependent de politic este mai periculos decât unul cu performanțe modeste”

Actualitate 11.08.2021 10:44 Vizualizări3286 Autor: Ziarul National
Vladislav Gribincea critică proiectul ministrului Litvinenco: „Un procuror dependent de politic este mai periculos decât unul cu performanțe modeste”


Președintele Centrului pentru Resurse Juridice din Moldova (CRJM), Vladislav Gribincea, critică proiectul de lege privind modificarea Legii Procuraturii, astfel încât procurorul general să poată fi demis pentru lipsa de performanțe sau pentru comiterea de abateri disciplinare, înregistrat marți în Parlament de către ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.

„Nu vreau să iau apărarea procurorului general. Perfromanța domnului Stoianoglo este sub așteptări, iar ambiția acestuia manifestată la început de mandat pare să se fi epuizat. Totuși, nu cred că legea trebuie modificată de fiecare dată când guvernării nu îi place procurorul general. Asemenea practici creează precedente periculoase și pune procurorul general la cheremul politicienilor. Oricât de bine intenționați ar fi ultimii, un procuror dependent de politic este mai periculos decât unul cu performanțe modeste”, a declarat Gribincea.

Expertul a adăugat că, deși proiectul este unul „conform Constituției”, nu este clar ce efecte practice va avea.

CITIȚI și VIDEO, DOC // Ministrul Justiției a înregistrat un proiect de modificare a Legii cu privire la procuratură, astfel încât procurorul general să poată fi evaluat și demis. „La momentul actual nu este posibilă sancționarea acestuia”

„Porivit acestuia, eliberarea din funcție a procurorului general poate avea loc doar la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor. Poate imaginația mea este săracă, însă eu nu îmi pot închipui cum actualul Consiliu Superior al Procurorilor va propune eliberarea dlui Stoianoglo din funcție. Chiar nu îmi pot imagina”, a mai spus Gribincea.

Președintele CRJM a ținut să-i transmită, prin intermediul Facebook, un mesaj autorului acestui proiect de lege, care îi este și cumnat: „Sergiu Litvinenco, înțeleg că, din punct de vedere politic, este greu de conceput PAS la guvernare cu Stoianoglo procuror general. Politica este totuși o chestiune fascinantă - o artă a imposibilului ar spune unii. Nu e niciun sens să detonezi o bombă atomică pentru a face pe cineva să plece!”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md