13:39:27 21.06.2024
Stiri

Vlad Filat va afla mâine dacă va mai sta în AREST sau va fi anchetat în stare de libertate

Politică 16.12.2015 12:44 Vizualizări3284 Autor: Ziarul National
Vlad Filat va afla mâine dacă va mai sta în AREST sau va fi anchetat în stare de libertate


Curtea de Apel Chișinău va examina mâine recursul avocaților împotriva încheierii Judecătoriei Buiucani din 10 decembrie 2015, prin care s-a dispus prelungirea termenului arestului preventiv în privința deputatului Vlad Filat pentru 30 de zile.

Potrivit avocatului Igor Popa, recursul va fi examinat joi, începând cu ora 13.00. Avocatul nu a precizat dacă Vlad Filat va asista la ședința de judecată, dar a reiterat că e nejustificată necesitatea prelungirii arestului clientului său.

„În continuare, reiterăm poziția apărării față de Încheierea din 10 decembrie 2015, emisă de către Judecătoria Buiucani, pe care o considerăm neîntemeiată şi ilegală. Astfel, subliniem faptul că probele și riscurile invocate de acuzare sunt fundamentate pe aceleași declarații ale unor martori, a căror integritate o punem la îndoială. Mai mult decât atât, încheierea de prelungire a arestului preventiv, reprezintă o reproducere fidelă a demersului privind prelungirea măsurii arestului preventiv, fără a proba careva „elemente noi”, ce ar justifica necesitatea prelungirii arestului. Iar în aceste circumstanţe, dispunerea prelungirii măsurii arestării preventive este absolut nejustificată, fiind inadmisibilă într-un stat care se pretinde a fi democratic”, spune Popa.

Amintim că Vlad Filat stă în arest din data de 15 octombrie curent, atunci când procurorul general a solicitat Parlamentului ridicarea imunității de parlamentar. Ex-premierul se declară nevinovat și a punctat că arestul său a fost pus la cale de controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc, cel care a capturat instituțiile statului din R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md