VIDEO // Maia Sandu o înaintează din nou pe Natalia Gavrilița la funcția de PRIM-MINISTRU: Ce spune despre deputații care au creat o majoritate parlamentară
Președintele Maia Sandu nu acceptă candidatura propusă de cei 54 de deputați care au anunțat astăzi formarea unei majorități parlamentare și o înaintează pentru a doua oară pe Natalia Gavrilița la funcția de premier.
Șefa statului a confirmat astăzi, după întrevederea acută la Președinție cu reprezentanții fracțiunilor parlamentare, că a primit o listă cu semnăturile celor 54 de deputați ai Partidului Socialiștilor, ai Partidului Șor și transfugilor democrați și spune că are mari dubii că unele ar fi fost exprimate liber, iar altele aparțin celor implicați în furtul miliardului.
„Astăzi, spre seară, pe adresa Președinției a venit o scrisoare cu o propunere de candidat la funcția de prim-ministru, semnată de 54 de deputați. În această listă am descoperit semnături ale persoanelor în raport cu care există dubii că și-ar fi exprimat voința în mod liber. Și aici vorbesc despre persoane care au fost supuse faptului răpirii, care au fost ținute ostatici, de asemenea persoane care au fost implicate în furtul miliardului și deputați care au schimbat mai multe partide politice și mai multe grupuri parlamentare. În unele dintre aceste acte de traseism politic există suspiciuni rezolabile de corupție și de presiune externă”, a declarat Maia Sandu.
În aceste condiții, președintele a luat decizia s-o înainteze pentru a doua încercare de a învesti un guvern tot pe Natalia Gavrilița, care nu a acumulat astăzi niciun vot în Parlament.
„I-am solicitat doamnei Gavrilița să creeze echipa, să pregătească programul și să le prezinte Parlamentului”, a anunțat Maia Sandu.
Menționăm că, pe lângă candidatura Marianei Durleșteanu, înaintată de coaliția formată de PSRM, Partidul Șor și transfugi democrați, Platforma DA i l-a propus Maiei Sandu pe Andrei Năstase la funcția de premier.
Cutremur puternic, resimțit la Chișinău: Seismul s-a produs în Vrancea
Biroul Politici de Reintegrare, despre cazul scriitorilor interziși în Transnistria: „Retorica pacifistă a Tiraspolului este una de fațadă, nu există nicio deschidere pentru comunicare”. Mediatorii internaționali, sesizați
Nouă participanți la referendumul constituțional din 20 octombrie: Partidele care vor convinge oamenii să spună NU la referendum, în minoritate