07:17:03 14.06.2024
Stiri

VIDEO // Provocare în fața Ambasadei Rusiei la Chișinău. Un bărbat cu mască pe față a aruncat recipiente cu substanțe inflamabile în misiunea diplomatică, chiar în apropierea rușilor care așteptau să voteze

Actualitate 17.03.2024 14:00 Vizualizări1319 Autor: Ziarul National
VIDEO // Provocare în fața Ambasadei Rusiei la Chișinău. Un bărbat cu mască pe față a aruncat recipiente cu substanțe inflamabile în misiunea diplomatică, chiar în apropierea rușilor care așteptau să voteze


Un bărbat cu mască medicinală pe față a aruncat duminică, 17 martie, două recipiente cu substate inflamabile în direcția sediului Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, chiar lângă rușii care așteptau să voteze la alegerile prezidențiale. Momentul a fost surpris de reprezentanții unor posturi rusești de televiziune, care se aflau la fața locului.

Potrivit Poliției, incidentul a avut loc în jurul orei 11.30, iar suspectul a fost reținut.

,,Barbatul a fost imediat reținut și identificat, iar la momentul actual se află la Inspectoratul de poliție pentru audieri și documentare. Bărbatul de 54 de ani este cetățean al R. Moldova, dar declară că deține și cetățenia Federației Ruse, fapt care urmează să fie stabilit cu exactitate", comunică Poliția.

În timpul audierilor, suspectul a explicat că a recurs la acest gest fiind nemulțumit de acțiunile conducerii Federației Ruse.

Ambasada Federației Ruse a condamnat atacul de la sediul misiunii diplomatice și așteaptă „o pedeapsă corectă și severă” în raport cu făptașul de 54 de ani.

„Condămnam ferm încercarea de incendiere a Secției Consulare a Ambasadei Rusiei din Chișinău. Așteptăm o pedeapsă justă și severă. În ciuda oricăror provocări, votul în secție continuă în mod normal. Remarcăm o activitate ridicată și un număr mare de doritori de a participa”, comunică misiunea diplomatică.


Stiri relevante
Top stiri

României îi pasă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

07.06.2024 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // Începe marea curățenie?

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md