04:06:03 01.04.2020
 
Stiri

FOTO // Președintele Dodon și SERVIETA sa. Șeful statului a plecat în SUA pentru o săptămână

Politică 23.09.2019 10:02 Vizualizări1939 Autor: Ziarul National
FOTO // Președintele Dodon și SERVIETA sa. Șeful statului a plecat în SUA pentru o săptămână Facebook


Președintele Igor Dodon a plecat ieri în SUA, acolo unde va participa la Adunarea Generală ONU. Pe contul de Facebook al șefului statului a fost plasată o poză, în care Igor Dodon apare cu o servietă în mână.

„Întreprind o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii care va dura o săptămână și va include mai multe evenimente la New York. Evenimentul-cheie este discursul pe care îl voi rosti de la tribuna Adunării Generale a ONU. Voi vorbi despre problemele și realizările R. Moldova, despre particularitățile politicii interne și externe, despre perspectivele de soluționare a conflictului transnistrean și multe altele”, a menționat Igor Dodon.

De asemenea, președintele a spus că la New York va avea întrevederi bilaterale cu mai mulți lideri din străinătate și reprezentanți ai conducerii americane, dar și cu influente organizații evreiești și cercuri de afaceri.

Citește și: Delegația MAEIE, formată din TREI persoane, va cheltui peste 10 000 de dolari pentru CAZAREA la New York. Președinția NU a făcut publice CHELTUIELILE pentru deplasarea a 11 persoane la Adunarea Generală a ONU

„Consider această vizită drept una dintre cele mai importante în anul curent din punct de vedere al promovării politicii externe echilibrate”, adăugat Igor Dodon.

De menționat că, în premieră, la Adunarea Generală a ONU va merge președintele Igor Dodon, care va rosti și un discurs de la tribuna principală. Oficialul va lua cu el încă 10 persoane, inclusiv pe soția sa Galina.

Delegația de 11 persoane a lui Igor Dodon se va afla la New York de pe 22 până pe 28 septembrie, deși sesiunea începe la 24 septembrie, iar discursul lui Igor Dodon este planificat pentru 27 septembrie.

Totodată, cei 11 membri ai delegației prezidențiale vor fi cazați pe același etaj (conform doleanței președintelui) în hotelul de lux „Michelangelo”. În această perioadă, o cameră dublă la acel hotel de lux costă 600 de dolari pe noapte. Igor Dodon și Galina Dodon au cerut să fie cazați într-o cameră cu vedere frumoasă. Trei consilieri: Aureliu Ciocoi, Ion Chicu și Ernest Vardanean vor fi cazați în camere single. Ceilalți membri ai delegației vor fi cazați în camere duble, cu paturi separate: șefa Direcției Relații Externe și Comunicare a Președinției, Natalia Ipati, și șefa Secției Protocol și Comunicare, Viorica Sturza; cei doi bodyguarzi Sergiu Juncu și Lilian Filipov; cameramanul Andrei Boghinschi și fotograful Dumitru Doru.

Administrația prezidențială nu a oferit informații despre costurile deplasării delegației conduse de președintele Igor Dodon.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

lumina 23.09.2019 11:02

Sunt curioasa in ce limba isi va rosti Dodon discursul.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.03.2020 10:00 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională (2)

27.03.2020 09:29 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională sau...

23.03.2020 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // La plecarea lui Petr...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md