00:49:32 26.06.2024
Stiri

VIDEO // Irina Vlah AGITĂ spiritele de la Comrat: „Se așteaptă un RĂZBOI în Transnistria?”. Bașcanul Găgăuziei nu pomenește despre evacuarea armatei și munițiilor rusești din Cobasna, dar se teme că armamentul ar putea ajunge în mâinile ucrainenilor

Actualitate 06.03.2023 15:52 Vizualizări2522 Autor: Vitalie Hadei
VIDEO // Irina Vlah AGITĂ spiritele de la Comrat: „Se așteaptă un RĂZBOI în Transnistria?”. Bașcanul Găgăuziei nu pomenește despre evacuarea armatei și munițiilor rusești din Cobasna, dar se teme că armamentul ar putea ajunge în mâinile ucrainenilor


Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, aduce în prim-plan dezinformările despre presupusa intenție a Ucrainei de a ajunge la depozitele de armament ale armatei ruse din Cobasna, localitate aflată sub controlul regimului separatist de la Tiraspol. Într-un video postat pe rețelele de socializarea, Vlah se întreabă dacă „se așteaptă un război în Transnistria”.

Irina Vlah se arată deranjată, într-un video postat pe Facebook, de intenția Uniunii Europene de a finanța industria militară, dar și de retorica Președinției și Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene referitoare la asigurarea securității R. Moldova.

Declarația bașcanei Irina Vlah, redată integral:

„În depozitele de la Cobasna sunt stocate peste 20 de mii de tone de muniții. Nu exclud că, în condițiile în care se vorbește despre epuizarea stocurilor de armament, se mizează și pe aceste muniții, mai mult sau mai puțin învechite. Apropo, pentru prima dată de la constituire, UE caută să identifice mecanisme de finanțare a industriei militare, ceea ce nu este prevăzut în niciunul dintre tratatele UE. Acum totul depinde de comportamentul și retorica Președinției R. Moldova și a Ministerului de Externe și Integrare Europeană. Pe cât de diplomați, vizionari sunt și câtă dragoste pentru acest popor au. Depinde ce înseamnă pacea pentru ei, ce înseamnă pacea pentru familiile noastre. Or membrii familiilor lor sunt în Occident. Problema transnistreană trebuie rezolvată pe cale diplomatică, așa cum am mai spus cu alte ocazii. Informații despre tentativa de acaparare a munițiilor din Cobasna sper să fi fost o dezinformare, cu scopul de a tensiona situația din țară”, a spus Vlah, fără a pomeni despre necesitatea retragerii trupelor și munițiilor rusești de pe teritoriul R. Moldova, angajament pe care Federația Rusă și l-a asumat, dar nu l-a îndeplinit.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md