23:41:18 26.02.2020
 
Stiri

VIDEO, FOTO // Ilan Șor NU renunță la ideea ca Orheiul să devină „CAPITALA” R. Moldova și o „perlă” a Europei. Acesta promite realizarea unor proiecte care să conducă la DUBLAREA numărului de locuitori ai orașului Orhei

Partide/Comunicate 08.11.2019 13:07 Vizualizări1160 Autor: Ziarul National
VIDEO, FOTO // Ilan Șor NU renunță la ideea ca Orheiul să devină „CAPITALA” R. Moldova și o „perlă” a Europei. Acesta promite realizarea unor proiecte care să conducă la DUBLAREA numărului de locuitori ai orașului Orhei


Deputatul și liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, primarul de onoare al Orheiului, a declarat că unul dintre obiectivele formațiunii sale pentru următoarea perioadă este să facă ca Orheiul să devină capitala R. Moldova. Un alt scop al echipei sale pentru următorii patru ani este să dubleze numărul populației orașului prin programele speciale, astfel ca băștinașii plecați peste hotare să revină acasă.

Declarațiile au fost făcute astăzi, în cadrul ceremoniei de inaugurare a hramului orașului Orhei, sărbătorit de „Sfântul Marelui Mucenic Dimitrie”.

Într-un mesaj video transmis live, Ilan Șor a felicitat orheienii cu prilejul aniversării a 465-a de la prima atestare documentară și a afirmat că Orheiul trebuie să devină „capitala R. Moldova și o perlă a Europei”.

„În continuare, noi trebuie să facem astfel ca Orheiul să înflorească și să devină o perlă nu numai a R. Moldova, dar și a Europei”, a declarat Șor.

Fostul primar a declarat că scopul principal al echipei sale la Orhei, pentru următorii patru ani, este să dubleze numărul populației orașului prin a-i convinge pe orheienii împrăștiați în toată lumea să revină la baștină.

„În următorii patru ani vom munci ca să întoarcem toți locuitorii noștri acasă, să le oferim locuri de muncă pentru a dubla numărul locuitorilor orașului. Vă promit că voi face acest lucru”, a declarat Ilan Șor.

Primarul de onoare al Orheiului le-a mulțumit locuitorilor municipiului pentru faptul că în alegeri au susținut echipa și primarul Partidului „ȘOR”. „A fost o victorie mare. Noi am demonstrat că locuitorii orașului sunt o forță, care poate riposta. Am dat dovadă că suntem unul pentru toți și toți pentru unul”, a adăugat Șor.

Potrivit unui comunicat de presă al Partidului „ȘOR”, sărbătoare prilejuită de Hram a început astăzi la Orhei cu un marș în centrul orașului și depuneri de flori la monumentul domnitorului Vasile Lupu. În cadrul ceremoniilor de deschidere a sărbătorii orheienii au fost felicitați de autoritățile locale și deputați din partea Partidului „ȘOR”. De asemenea, au fost oferite o serie de titluri de cetățean de onoare unor personalități din țara noastră.

Programul de sărbătoare de la Orhei include mai multe activități distractive, printre care premiera show-ului „Oameni în culori”, precum și tradiționala masă mare din centrul orașului, unde toți participanții la sărbătoare vor fi serviți gratuit cu bucate. Orchestra „Mugurel” va face voie bună pentru meseni. În centrul orașului va avea loc un concert organizat de copii, dar și un show al zmeilor de hârtie, urmat de evoluția colectivelor folclorice și o prezentare de modă a brandurilor autohtone.

Pentru seară, organizatorii au pregătit un concert de excepție cu interpreții autohtoni și formațile – „Lume”, „Brio Sonores”, „Catharsis”, Pavel și Cleopatra Stratan. Evenimentul va culmina cu un foc de artificii.

„Orhei este unul din cele mai vechi orașe din Moldova. În perioada medievală a fost un important punct comercial și strategic. Orașul Orhei a cunoscut o dezvoltare deosebită în ultimii patru ani, după venirea la cârma primăriei a lui Ilan Șor și a echipei sale din Partidul „ȘOR”. În scurt timp, la Orhei a fost realizată, ceea ce numesc experții o adevărată „revoluție infrastructurală”, dar și socială. Au fost realizate zeci de proiecte precum iluminarea în totalitate a străzilor și reparația a câtorva zeci de kilometri de drumuri, au fost deschise magazine și farmacii sociale, a fost introdus un sistem modern de alimentație a copiilor în grădinițe, construite locuințe sociale, etc. Datorită unui grandios proiect – parcul de distracții OrheiLand, Orheiul a fost denumit „capitala de vară” a țării”, se mai arată în comunicatul Partidului „ȘOR”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.02.2020 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // 100 de zile cu Guver...

21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md