10:47:21 19.05.2022
Stiri

VIDEO // Europarlamentarul Siegfried Mureșan, la Chișinău: Implementarea Acordului de asociere cu UE decurge „foarte bine”, iar Bruxelles-ul este dispus să ofere și mai mult ajutor financiar R. Moldova

Actualitate 02.12.2021 14:14 Vizualizări937 Autor: Ziarul National
VIDEO // Europarlamentarul Siegfried Mureșan, la Chișinău: Implementarea Acordului de asociere cu UE decurge „foarte bine”, iar Bruxelles-ul este dispus să ofere și mai mult ajutor financiar R. Moldova


R. Moldova este primul stat din afara Uniunii Europene căreia Bruxelles-ul i-a oferit un pachet de asistență economică de 600 de milioane de euro, menit să redreseze economia ca urmare a pandemiei de COVID-19, iar autoritățile europene sunt deschise să ofere și mai mult sprijin financiar cetățenilor din republica noastră.

Mesajul a fost transmis astăzi la Chișinău de către europarlamentarul Siegfried Mureșan, șeful delegației UE la Comitetul Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, care efectuează o vizită de lucru în R. Moldova.

„Dorim ca R. Moldova să absoarbă cât mai mult din acești bani, în sprijinul oamenilor și al întreprinderilor. Ne bucurăm că au existat progrese în relația cu FMI. De îndată ce acordul cu FMI va fi finalizat, suntem dornici, dispuși și interesați să continuăm și sprijinul sub formă de asistență macrofinanciară. (...) La momentul de față, există în Parlamentul European o majoritate clară care dorește întărirea relațiilor dintre UE și R. Moldova și apropierea R. Moldova de UE. (...) Autoritățile R. Moldova se bucură de o largă încredere și susținere la nivelul instituțiilor europene”, a declarat Siegfried Mureșan în cadrul unei conferințe de presă comune cu vicespicherul Mihai Popșoi, susținută în Parlamentul de la Chișinău.

Aceeași sursă a precizat că delegația UE pe care o conduce a avut în ultimele zile întrevederi cu președinta Maia Sandu, premierul Natalia Gavrilița, cu mai mulți miniștri, inclusiv cu cel al Justiției și cel al Economiei, precum și cu reprezentanți ai fracțiunilor parlamentare, iar discuțiile s-au axat pe progresele implementării Acordului de asociere cu UE, reforma justiției, situația economică, pandemică etc.

„Considerăm că implementarea, în actualele condiții, decurge foarte bine și vedem dorința autorităților de la Chișinău de a fructifica pe deplin potențialul acestui Acord de asociere care a dus la creșterea exporturilor spre UE, creșterea importurilor, oportunități suplimentare de investiții aici la Chișinău, locuri de muncă, salarii stabile și bine plătite din partea investitorilor europeni”, a punctat Mureșan.

Vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, a mulțumit Uniunii Europene pentru sprijinul constant acordat R. Moldova, subliniind grantul oferit recent în valoare de 60 de milioane de euro pentru depășirea crizei energetice și vaccinurile împotriva COVID-19 puse gratuit la dispoziția cetățenilor republicii noastre.

Menționăm că cei doi oficiali au anunțat, după cea de-a X-a Reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, găzduită astăzi de Parlamentul de la Chișinău, că următoarea reuniune va avea loc la Bruxelles, la începutul anului 2022.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

13.05.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putiniștii și libert...

09.05.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // A doua „eliberare”

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md