07:15:04 25.09.2018
 
Stiri

VIDEO // Doisprezece adolescenți din Africa dansează CU FOC, la Chișinău, un dans popular românesc, iar fetițe din India și Indonezia cântă „Tradnafir de la Moldova”

Social 26.05.2017 10:00 Vizualizări10647 Autor: Ziarul National

Festivalul Internațional de Limbă și Cultură, care a avut loc ieri la Chișinău pentru a doua oară, a surprins plăcut sutele de spectatori venite la eveniment.

Elevi din diverse state ale lumii au evoluat pe scena Palatului Național „Nicolae Sulac”, prezentând cultura țărilor în care s-au născut și promovând diversitatea, toleranța și pacea în lume.

Cei mai aplaudați au fost adolescenții din Kenya, Africa. Aceștia au dansat cu foc un dans popular românesc, îmbrăcați în haine naționale.O altă surpriză a fost interpretarea a patru elevi - din R. Moldova, Africa, India și Indonezia - a piesei „Trandafir de la Moldova” (de la minutul 53.00 în video).Pe scenă au evoluat și micuții elevi de la liceele „Orizont” din R. Moldova, dar și din România, Azerbaidjan, Federația Rusă, India, Indonezia, Franța, Kenya, SUA, Albania, Ucraina, Kazakhstan etc., toți discipoli ai liceelor „Orizont” din toată lumea, demonstrând că pot cânta și dansa aceleași piese, chiar dacă locuiesc în părți diferite ale globului.Menționăm că Festivalul Internațional de Limbă și Cultură este la a XV-a ediție, fiind organizat pentru a doua oară la Chișinău. Evenimentul face parte dintr-un proiect internațional care are drept scop promovarea toleranței și respectului pentru limbile și culturile diferitelor țări.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.09.2018 09:25 Nicolae Negru O nouă amăgeală: politicieni noi fără...

21.09.2018 11:19 Ziarul National Maria Șleahtițchi // Pe strada Lech K...

21.09.2018 09:27 Nicolae Negru Fantoma lui Filat sau diplopie

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md