16:44:39 19.01.2020
 
Stiri

VIDEO // Autoritățile au lansat prima HARTĂ interactivă a produselor TRADIȚIONALE din R. Moldova. Această aplicație e destinată, în primul rând, TURIȘTILOR

Economie 24.09.2019 12:38 Vizualizări2734 Autor: Ziarul National
VIDEO // Autoritățile au lansat prima HARTĂ interactivă a produselor TRADIȚIONALE din R. Moldova. Această aplicație e destinată, în primul rând, TURIȘTILOR captură


Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) a lansat astăzi prima hartă interactivă a produselor tradiționale din R. Moldova. Harta respectivă este împărțită în unități administrative, iar cei care o vor folosi vor putea afla ce produse tradiționale pot găsi într-o localitate sau alta.

Potrivit directorului interimar al AGEPI, Andrei Popa, avantajul acestui sistem este că producătorii pot obține profituri mult mai mari pentru unele produse cu caracteristici deosebite, datorită originii geografice: „Experiența unor țări precum Franța, Italia, Spania sau Portugalia ne demonstrează că indicatorii geografici reprezintă un instrument eficient în promovarea produselor”.

Expertul Anatol Fală, care a fost implicat în elaborarea harții respective, a precizat că această aplicație va fi utilă, în primul rând, pentru turiștii care vizitează R. Moldova.

„Turiștii nu vor veni doar să vadă Orheiul Vechi sau cramele de la Purcari sau Mileștii Mici. Ei vin, de obicei, pentru ca să se vadă cultura noastră, iar cultura începe de la aceste produse tradiționale. În perioada 2017-2018, am făcut o evaluare a produselor agricole, agroalimentare și a obiectelor de meșteșugărit, care ar putea fi promovate ca produse tradiționale. Am descoperit multe produse care merită a fi înregistrate. Pe această hartă nu sunt toate produsele, ci doar o parte din ele. În spatele acestor produse trebuie să fie un grup de producători, care să le valorifice”, a adăugat Fală.

Sursa citată a mai adăugat că harta rămâne mereu deschisă pentru a fi completată.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.01.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema lui Dodon în ...

15.01.2020 11:30 Ziarul National Victor Chirilă // Opriți-l pe șahmati...

13.01.2020 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Maia Sandu ar ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md