01:15:52 27.02.2024
Stiri

VIDEO // Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Sociale și Sportului - SPONSOR de AUR al Târgul de Caritate. La eveniment s-au adunat bani pentru RENOVAREA Secției de Chirurgie pentru nou-născuți a Institutului Mamei și Copilului

Actualitate 29.11.2023 13:59 Vizualizări2021 Autor: Ziarul National
VIDEO // Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Sociale și Sportului - SPONSOR de AUR al Târgul de Caritate. La eveniment s-au adunat bani pentru RENOVAREA Secției de Chirurgie pentru nou-născuți a Institutului Mamei și Copilului


Un eveniment de suflet pentru cauze nobile – astfel poate fi caracterizată cea de-a 25-a ediție a Târgul Internațional de Caritate – cea mai importantă platformă de colectare de fonduri ce reunește comunitățile internaționale și locale. Evenimentul nobil a fost organizat de Clubul Internațional al Femeilor din Moldova, în parteneriat cu mai multe ambasade și organizații internaționale acreditate în R. Moldova, dar și cu suportul meşterilor populari din R. Moldova. „Sponsor de aur” al evenimentului a fost Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Sociale și Sportului (A.S.I.C.S.).

„Vă mulțumesc că ați dat curs invitației noastre. Târgul Internațional de Caritate reprezintă un spirit al comunității, care nu este limitat prin hotare sau naționalități. Scopul acestui eveniment este să consolidăm relațiile dintre misiunile diplomatice dar și în raport cu comunitatea gazdă – Moldova”, a declarat președintele Clubului Internaţional al Femeilor, Olesia Shevchenko.Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Sociale și Sportului A.S.I.C.S. a fost sponsor de Aur al târgului organizat la Palatul Republicii din Capitală.

„Pentru A.S.I.C.S., organizație care de mai bine de doi ani încearcă să demonstreze societății că acțiunile de caritate și bussinesul trebuie să meargă mână în mână, astfel de evenimente au o valoare inestimabilă. Aici este resimțită susținerea partenerilor internaționali ai R. Moldova, a misiunilor diplomatice, care oferă un exemplu pozitiv societății din R. Moldova”, a explicat președintele de onoare al A.S.I.C.S., Plamen Milanov.Evenimentul din acest an a fost unul special, cu scopul de a dona bani pentru renovarea Secției de Chirurgie pentru nou-născuți a Institutului Mamei și Copilului. Proiect gestionat de MAD-Aid, cu contribuția financiară a A.S.I.C.S., care a oferit deja 200 de mii de lei și a contribuit cu alte peste 200 de mii la târg.


„Anul acesta suntem norocoși să fim beneficiarii principali ai acestui târg, cu proiectul de la Institutul Mamei și Copilului. Cu această ocazie vă mulțumim că ați fost alături de noi de la început și rămâneți în continuare. Lucrările de reparație sunt în toi și sperăm că în curând vom tăia panglica la această secție. Vă mulțumim tuturor că susțineți acest proiect”, a declarat președintele MAD-Aid Moldova, Victoria Dunford.Pe lângă misiunea nobilă a evenimentului, în sala mare a Palatului Republicii au putut fi admirate şi savurate cultura, tradițiile și bucatele a zeci de state din toate colțurile lumii.

„Am invitat toți americanii din cadrul ambasadei noastre, dar și cei care locuiesc în R. Moldova să ia parte la acțiune, dar să și confecționeze obiecte de Crăciun. Principalul obiectiv este să vindem cât mai multe produse pentru a câștiga bani. Cu cât mai mulți bani vom avea, cu atât mai mare va fi și suma pe care o vom dona la Institutul Mamei și Copilului. Este important ca organizațiile precum cea pe care o reprezentați să atragă mai aproape de ele oamenii pentru că astfel devenim mai puternici și vom reuși să facem lucruri bune”, a precizat Ambasadorul SUA în R. Moldova, Kent Logsdon.

„Sunt foarte mândră că și Ambasada Marii Britanii este parte a unor asemenea acțiuni. Cred că în orice țară este important să existe organizații care fac caritate, care sunt alături de societate. Se întâmplă asta și în R. Moldova dar și în Regatul Unit. Actele de caritate consolidează comunitatea!”, a completat Ambasadorul UK la Chișinău, Fern Horine.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md