07:21:58 22.01.2019
 
Stiri

BNM a APROBAT noua conducere a BC „Moldindconbank” S.A.

Economie 22.10.2016 17:30 Vizualizări1546 Autor: Ziarul National
BNM a APROBAT noua conducere a BC „Moldindconbank” S.A.

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei l-a desemnat, la 21 octombrie 2016, pe viceguvernatorul Aureliu Cincilei în funcția de președinte al Comitetului de conducere al BC „Moldindconbank” S.A.

Aureliu Cincilei are o experiență de 21 de ani în sectorul bancar. El a activat la BC „Moldova-Agroindbank” S.A. în domeniul auditului intern, precum și în funcția de director al centrului de afaceri al acestei bănci. Ulterior a exercitat funcția de președinte al BC „EuroCreditBank” S.A. (iunie 2004 – iulie 2013), iar din luna iulie 2013 și până în prezent este viceguvernator, membru al Comitetului executiv al BNM. În virtutea art. 25(2) al Legii BNM, mandatul de viceguvernator al lui Aureliu Cincilei a fost suspendat de drept pe durata intervenției timpurii.

Totodată, Victor Cibotaru va continua să îndeplinească funcția de prim-vicepreședinte al Comitetului de conducere al BC „Moldindconbank” S.A.

Citește și: BNM anunță că a BLOCAT un grup de acționari ai BC „Moldinconbank”: „Activează concertat”

Potrivit Legii privind redresarea și rezoluția băncilor, Banca Naționala a Moldovei l-a desemnat pe Aureliu Cincilei să exercite funcțiile Consiliului BC „Moldindconbank” S.A. începând cu data de 21 octombrie 2016.

Consiliul băncii va fi condus, după desemnarea lui oficială, de Giedrius Steponkus, cetățean al Lituaniei, cu o bogată experiență în domeniul financiar-bancar și investițional. El este membru al grupului Banking Stakeholder Group (European Banking Authority) și fost membru al Consiliului de supraveghere si vicepreședinte al Bursei de Valori din Vilnius. Consiliul va fi completat de alți membri independenți, în timpul apropiat.

Leonid Talmaci, care a îndeplinit anterior funcția de președinte al Comitetului de conducere al BC „Moldindconbank” S.A., a fost desemnat de Aureliu Cincilei, în calitatea sa de administrator temporar al băncii, în funcția de consilier al președintelui Consiliului începând cu data de 21 octombrie 2016.

Pe durata intervenției timpurii, BNM va fi consiliată de specialistul american John W. Quill, care a lucrat ca expert principal în sectorul financiar-bancar al Fondului Monetar International, anterior consilier al Băncii Centrale a Irlandei în domeniul evaluării si rezoluției instituțiilor financiare, director adjunct al Unității de supraveghere specială și de combatere a fraudei în cadrul Oficiului administrării monetare (Office of the Comtroller of the Currency) al Trezoreriei SUA.

Administrarea temporară a BC „Moldindconbank” S.A. are loc în cadrul regimului de intervenție timpurie aplicat ca urmare a concertării unui grup de persoane care a achiziționat și deține o cotă substanțială în capitalul social al băncii, în mărime de 63,89 la sută, fără permisiunea prealabilă scrisă a BNM, încălcând astfel prevederile Legii instituțiilor financiare.

BC „Moldindconbank” S.A. va continua să activeze în regim normal și va presta toate serviciile, inclusiv cele legate de operațiunile cu depozitele, de creditare și decontări.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.01.2019 09:23 Nicolae Negru Ce le-a răspuns Teodor Meleșcanu lide...

18.01.2019 09:30 Nicolae Negru Dreptul la demnitate

14.01.2019 09:21 Nicolae Negru Tractoristul, ciocârlia și poetul Leo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md