03:45:03 03.03.2024
Stiri

Asigurări FERME de la bancherul Alexander Picker: „Când va fi permisă utilizarea CRIPTO în R. Moldova, „Moldindconbank” va fi pregătit”

Actualitate 31.03.2023 12:59 Vizualizări4018 Autor: Ziarul National
Asigurări FERME de la bancherul Alexander Picker: „Când va fi permisă utilizarea CRIPTO în R. Moldova, „Moldindconbank” va fi pregătit”


Tehnologia blockchain nu este răspândită în R. Moldova, iar utilizarea criptomonedelor este oficial interzisă. Cu toate acestea, cu timpul, clienților trebuie să li se ofere posibilitatea să dețină nu doar cont bancar, dar și un wallet (portofel electronic). O spune președintele „Moldindconbank”, Alexander Picker, un promotor al tehnologiei blockchain și al digitalizării.

„Este rezonabil acum să fie interzisă folosirea criptomonedelor – nu e clar deocamdată care este locul lor în sistemul monetar internațional. Dar tehnologia blockchain există și va exista. Și cred că trebuie să le oferim posibilitate clienților, cu timpul, să dețină nu doar cont bancar, dar și un wallet”, explică Alexander Picker.

Citește și: VIDEO // Alexander Picker: „Am acceptat să conduc „Moldindconbank” pentru că e o PROVOCARE de a obține realizări importante”

Expertul este convins că tehnologia blockchain își va găsi locul în sistemul bancar.

Citește și: OPTIMISM // Bancherul Alexander Picker: „În pofida crizelor, R. Moldova are o șansă UNICĂ de modernizare datorită apropierii de UE. Ceea ce îmi place în Moldova este cât de REZISTENȚI sunt oamenii - continuă să muncească și nu se dau bătuți”

„Am 34 de ani de experiență în sistemul bancar și în ultimii cinci ani m-am ocupat și de cripto. Am activat la bursa austriacă de criptomonede și cred că tehnologia data va ajunge și în sistemul banca. Și când va exista permisiune de folosire a criptomonedelor în R. Moldova, noi, la „Moldindconbank”, vom fi pregătiți”, a mai spus bancherul.

Alexander Picker din 2019 a consiliat bursa austriacă de criptomonede Bitpanda. De asemenea, a condus start-up-ul austriac BCB4U AG din domeniul blockchain banking.

Blockchain este un registru al datelor descentralizate, partajate în mod securizat. Această tehnologie oferă integritatea datelor printr-o singură sursă de informații, eliminând dublarea datelor și sporind securitatea. Într-un sistem blockchain, frauda și datele falsificate sunt împiedicate deoarece datele nu pot fi modificate fără permisiunea unui cvorum al părților.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md